Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

ForumEA2015

Img Forum2       Img Forum1

Divendres i dissabte passat, 2 i 3 d'octubre, es va realitzar el FÒRUM D'EDUCACIÓ AMBIENTAL.CAT Educació per a la sostenibilitat, emmarcat dins de les activitats paral·leles a les III Jornades PAN-Europees d’educació ambiental cap a la Sostenibilitat que es van realitzar a Barcelona els dies 1 i 2 d’octubre.

El Fòrum enguany es va dividir en dues jornades per aprofundir sobre el paper de l’educació ambiental des de tres perspectives diferents i amb la biodiversitat com a eix transversal.

 

Divendres dia 2 a Palau Robert la jornada es va centrar en una aproximació a la biodiversitat a partir de l’experiència de diferents equipaments i projectes. Així de la mà de l’Esther Fanlo (Parc de la Mitjana), d’en Joan Manel Riera (Casa Capell) i de la Belén Fernández-Villacañas (Museu de Ciències Naturals de Granollers) vam reflexionar sobre com quines propostes contribueixen a fomentar la descoberta de l’ecosistema urbà i com aborden la relació de les persones amb el seu entorn des d’un enfoc socioambiental aquests tres centres.

Aprofitant que la jornada es feia a Palau Robert, acompanyats de l’Albert Torras, comissari de l’exposició “Camins de Natura, Itineraris Vitals”, vam descobrir secrets del Jardí del Palau Robert i també de l’exposició que romandrà oberta fins el 31 de gener del 2016 a la Sala Cotxeres.

Per finalitzar la primera jornada del Fòrum, l’Arnau Mundet i en Lluís Pagespetit van dinamitzar la sessió de treball “Com creem cooperativament un itinerari?”. Amb l’exemple de la proposta d’itinerari que s’està projectant a l’entorn de l’Aula Ambiental Bosc Turull els dos grups vam treballar cooperativament per descobrir els punts forts i febles que cal de tenir presents per tal de dissenyar un itinerari de natura.

Dissabte dia 3 la jornada del Fòrum es va traslladar a les instal·lacions de l’Aula Ambiental Bosc Turull. L’objectiu principal de la jornada va ser treballar i reflexionar sobre l’educació per a la sostenibilitat des de tres perspectives (educació formal, educació informal i educació informal). A partir de tres experiències presentades per la Núria Cruset (Minyons Escoltes –Guies de Sant Jordi de Catalunya), en Llorenç Planagumà (CST. Centre per a la Sostenibilitat Territorial), la Clara Casas i la Rosa Martínez (Com a mestres de dos escoles diferents) ens vam dividir en tres grups que simultàniament van fer tallers per treballar els conceptes prèviament explicats.

El recull de la feina feta en grup amb les reflexions i les conclusions es va fer conjuntament a través de tres pòsters on la creativitat dels participants va ser la protagonista.

Per acabar aquestes dues jornades del Fòrum i per celebrar els 30 anys que la SCEA compleix aquest 2015 vam gaudir de la divertida actuació de IMPRO Barcelona.

Properament es publicaran els resultats i les reflexions que van sorgir durant aquestes dues jornades del Fòrum d’educació ambiental.cat.

Volem agrair la participació a totes les persones que ens van acompanyar i a tots/es els ponents i col·laboradors que van fer possible aquest Fòrum! Moltes gràcies a tots i totes!

Us deixem amb aquest enllaç on trobareu un recull d’imatges d’aquests dos dies.