Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

noticia forum


Per fi ja podeu consultar la publicació del 14è Fòrum d’Educació Ambiental.cat, recordeu que teniu una publicació en format paper a la vostra disposició a la secretaria de la SCEA, només cal que passeu a visitar-nos i us la podeu endur.


Aquesta publicació recull la feina feta al Fòrum d’Educació Ambiental Educació per a la sostenibilitat (a partir d’ara Fòrum EA.Cat), les principals conclusions que en van sorgir i els esdeveniments que simultàniament van coincidir durant el 2015.
L’any 2015 va ser un any de celebració: el 30 aniversari de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) va coincidir amb un any ple d’educació ambiental i aquest Fòrum va esdevenir un lligam de connexió entre les activitats, espais i projectes diversos que, concretament entre setembre i octubre, van tenir lloc a la ciutat de Barcelona.
L’exposició Camins de natura, itineraris vitals −projecte que al 2013 es comença a dibuixar gràcies a la proposta d’un grup de treball de socis i sòcies de l’entitat− va ser el tret de sortida en una tardor en què l’educació ambiental va ser protagonista, i que va acabar amb la celebració del FòrumEA.Cat


Aquest llibret té per objecte recollir les idees sorgides al Fòrum de l’any 2015 i també entendre el context i el moment en què es va celebrar. Per aquest motiu, s’inclouen també unes línies descriptives d’altres jornades, activitats i projectes que conflueixen, o sorgeixen, en aquest espai de trobada dels educadors i educadores ambientals que és el Fòrum d’EA.Cat

El Fòrum és un espai de trobada, una mostra de la força i l’empenta que continua tenint el col•lectiu d’educadors i educadores ambientals, malgrat que en aquesta ocasió la superposició de propostes en clau d’educació ambiental va condicionar la presència d’assistents, tant de professionals d’aquest àmbit com socis i sòcies de la SCEA.
 
Això també va evidenciar la necessitat de seguir treballant perquè el “múscul” de l’entitat sigui prou important per assumir tots els reptes que durant el 2015 es van pretendre aconseguir. Fem exercici d’autocrítica, i repensem i centrem esforços de cara a noves edicions del Fòrum per millorar en aspectes relacionats amb la comunicació, planificació i difusió per tal de poder arribar a un públic més ampli. I busquem estratègies per engrescar a un major número de socis i sòcies de la SCEA per participar i endinsar-se en la preparació d’aquest tipus d’esdeveniments.
 
La SCEA continuarà treballant i assumint el repte de contribuir a crear espais de trobada de totes les persones i entitats que es dediquen i aposten per integrar l’educació ambiental a les propostes i projectes diversos. I per tant, seguirem reflexionant sobre com contribuir a capacitar la ciutadania compromesa amb l’entorn i capaços de donar respostes socioambientals.
 
Seguirem fent camí !