Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Diumenge 20 de novembre a les 11h a la parada de metro El Coll - La Teixonera, va començar el mapatge col·laboratiu: Mirades dels barris del Coll i Vallcarca emmarcat dins del  Mapa Barcelona + Sostenible, un projecte que vol esdevenir una eina que contribueixi a l’enriquiment del teixit veïnal i comunitari i a la construcció d’una societat més responsable, justa i inclusiva.

L’objectiu principal del mapatge va ser que conèixer i descobrir, a través de l’experiència de col·lectius i agents experts del barri (Grup d'Estudis del Coll i Vallcarca, Observatori de Vallcarca i el grup d'informadors/es de la Casa d'Oficis de Barcelona Activa), com aquesta zona de Barcelona s’ha anat transformant al llarg dels anys. A partir de la interpretació del medi, de la història i de la transformació urbanística, tot visitant els miradors d’aquest punt de la ciutat, va permetre als participants entendre la transformació d’aquests barris al llarg dels anys.
Van participar un total de 42 persones, 27 d’elles participants de la ruta i 16 com a dinamitzadors dels punts visitats.

MBS 2  MBS 1

Durant la ruta es van visitar un total de 4 miradors diferents i entre un i altre, es van anar descobrint altres racons del barri que permetien entendre la transformació socioambiental i urbanística del barri:

Mirador Joan Sales
- Joan Sales i la seva relació amb el barri.
- Tres turons i quatre municipis.
- El paisatge: muntanyes, rieres i camins del barri.
- Lectura de notícia sobre geologia del barri

Mirador la Creuta del Coll
- Recursos naturals: La pedrera del Coll
- El Coll: Pas entre Vallcarca i Horta
- Lectura de notícia sobre visita de prohoms i el tramvia

Antic Consolat Danès
- Casa Junyent-Canals
- L'aqüeducte
- Urbanicidi i reconstrucció.
- Lectura columna sobre Vallcarca

Aula Ambiental Bosc Turull
- El passat rural: Can Turull i altres masies
- L'aqüeducte
- La fonda Farigola i l'origen del barri popular
- Lectura de notícia sobre robatori de gallines

La metodologia per dissenyar, coordinar i desenvolupar la ruta es va organitzar col·laborativament entre els agents implicats al mapatge: Grup d’Estudis del Coll i Vallcarca, l’Observatori de Vallcarca, el Grup d’Informadors/es ambiental de la Casa d’Oficis de Barcelona Activa i el grup de treball de la SCEA.
Els col·lectius del barri, Grup d’Estudis del Coll i Vallcarca i l’Observatori de Vallcarca, van ser el agents encarregats de donar contingut a la ruta i fer les explicacions a cadascun dels punts visitats. Al següent enllaç podeu consultar part de la informació que es va compartir durant la passejada i que van elaborar aquests dos col·lectius especialment pel mapatge. El mirador de la teulada de l’Aula Ambiental Bosc Turull va ser també l’espai on es va fer la cloenda de l’itinerari, amb les explicacions que van preparar els informadors/es ambientals de la Casa d’Oficis de Barcelona Activa i on es va oferir un petit refrigeri a tots els participants.

Moltes gràcies a tots i totes per participar un any més al mapatge, i volem agrair especialment la participació dels agents i col·lectius del barri.