Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Aquest juliol des de la SCEA s’organitza un curs/taller sobre Educació Ambiental Participativa i Comunitària: Construcció prospectiva de futurs, perspectiva de gènere i creació artística.
Per dinamitzar el curs/taller tenim el plaer de comptar amb l’Eloísa Tréllez  Solís. Física amb Màster en Ciències, especialitzada en Tècniques de Investigació Social. Diplomada en Estudis Avançats DEA i doctorada en Educació Ambiental. Àmplia trajectòria en processos de gestió ambiental, gènere, participació comunitària i interculturalitat, gestió de conflictes, àrees protegides, biodiversitat i estudis prospectius. Professora de diversos postgraus i consultora d’organismes internacionals. Durant la seva carrera professional ha realitzat activitats pràctiques i investigacions a Argentina, Bolívia,  Xile, Colòmbia, Equador, Mèxic, Panamà, Perú, Veneçuela i Espanya. Actualment presideix la Asociación Cultural Pirámide (Perú).

Segons paraules de l’Eloísa Tréllez: La educación ambiental contemporánea requiere el impulso de procesos efectivamente participativos, que lleven a la construcción colectiva de futuros sostenibles, considerando elementos fundamentales como la perspectiva de género y el potencial que se deriva de la creación artística, realizada con las premisas que conducen a la emoción orientada a la acción.
Las técnicas prospectivas permiten la construcción colectiva, intersectorial e intercultural, de nuevos futuros y de las opciones estratégicas para alcanzarlos. De allí, la importancia de considerarlas como uno de los instrumentos valiosos para la participación, incluyendo el enfoque de género y también las opciones creativas.

El curs/taller s’orientarà en facilitar l’ús d’aquestes tècniques, amb propostes complementàries, que permetin un treball conjunt per visualitzar escenaris i estratègies, des d’aquestes perspectives.

Contingut bàsic del curs/taller:

  • Educació Ambiental participativa i comunitària: conceptes bàsics
  • La prospectiva, com a eina per a la participació intersectorial i intercultural.
  • L’enfocament de gènere als processos educatius ambientals, característiques i necessitats.
  • La creació artística com a mitjà per a fomentar l’emoció, la sensibilització i l’impuls cap a l’acció. Teatralització, ús de tècniques audiovisuals, dansa i    dramatització.


El curs/taller tindrà una durada de dos dies (6 i 7 de juliol) i es realitzarà a l’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, 2 08023 Barcelona).

Aquesta formació està adreçada a professionals de l’educació ambiental i també a totes aquelles persones i altres professionals que tinguin relació amb processos educatius i ambientals.

Consulteu el programa:

Programa (cast)

Programa (cat)

Preus:
20 euros (socis i sòcies de la SCEA)
40 euros (No socis/es de la SCEA)
*Fins al 30 de juny hi ha un 50% de descompte.

Per formalitzar l ’inscripció cal omplir un  formulari.

Més informació i consultes: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 93 213 39 45

difusio