Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

•    Diverses entitats del barri impulsen el consum responsable, ecològic i de proximitat
•    Al Fem mercat, a més de les parades de productes ecològics, també s'hi oferiran tallers, participació veïnal, zona infantil i un espai per a pràctiques alternatives de consum.
El proper 16 de setembre de 10h a 14h a la placeta del metro Vallcarca (sortida Av. Vallcarca – Av. Vallcarca, 100) es celebrarà el 1r Fem Mercat a Vallcarca. La iniciativa, impulsada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental i diverses entitats del barri (Aula Ambiental Bosc Turull, Grup de consum ecològic Valldures, Grup de consum agroecològic Les Trementinaires, AFA Escola Montseny, Col•lectiu Volta Arquitectes, Observatori de Vallcarca),amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, promou el consum responsable, ecològic i de proximitat al barri de Vallcarca, en un entorn que ha anat perdent el seu teixit comercial.

Amb la celebració del Fem Mercat es vol promoure una agricultura local i de temporada, justa social i ambientalment, i un consum responsable que eviti la despesa en envasos, agroquímics i combustibles que comporten els productes d’importació. Així mateix, també s’aposta per potenciar els valors comunitaris, divulgar, participar i generar xarxes de recolzament veïnal, d'apoderament ciutadà que provoquin canvis en valors i estils de vida i que permetin avançar cap a una ciutat més sostenible, justa i cohesionada.

AF Mercat Vallcarca 2

La iniciativa pivota sobre tres eixos claus pel que fa als productes que s’hi podran trobar. En primer lloc, es prioritzaran aquelles productores i productors de proximitat, ja que d’aquesta manera s’aconsegueix minvar la petjada ecològica de la traçabilitat dels aliments i productes. En segon lloc, s’apostarà perquè no hi hagi intermediaris en la venda, sinó que les persones que posin la parada siguin les mateixes que conreen o elaboren els productes oferts. I finalment, en tercer lloc, es posa especial èmfasi en aconseguir que tot el que es vengui el dia del Fem Mercat sigui ecològic, evitant l’ús de transgènics i de determinats químics. A les parades del Fem Mercat hi haurà gran diversitat de productes: verdures, pa, mel, cosmètica natural, cervesa, formatge.


Però la jornada no girarà només entorn al consum més convencional, sinó que també es fomentaran altres formes de consum basades en el lliure intercanvi, un espai viu per compartir sabors i sabers, on es mostrin les potencialitats de satisfer col•lectivament les necessitats, on s'intercanviïn o es reparin productes, coneixements i serveis, on es facin activitats lúdiques i tallers, on es recuperi la plaça com a espai públic d'interrelació veïnal.


El dissabte 16 de setembre es posarà el primer gra de sorra per tal d’aconseguir que Vallcarca tingui un espai de trobada per a la gent, a la plaça del metro d’Avinguda Vallcarca, i on es potenciï la producció ecològica i de proximitat.

Per a més informació:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. // Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
FB: FemMercatV
Twitter: @fem_mercatv