Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Des de fa uns mesos la SCEA ha estat participant en un grup d’interès local  - Local Stakeholder Group – amb representants de diferents entitats de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya. Les administracions treballen conjuntament en  el projecte europeu School Chance del programa Interreg Europe, juntament amb Reggio Emilia a Itàlia, Utrecht a Holanda, Gdansk a Polònia, Gävle a Suècia i Brasov a Romania, amb l’assessorament de l’Austrian Mobility Research FGM_AMOR (Àustria).

School Chance - Interreg Europe té com objectiu incorporar la mobilitat independent dels infants a les polítiques regionals. No només vies segures per a escoles, sinó també realitzar campanyes escolars per anar en bicicleta o caminant i altres iniciatives de gestió de la mobilitat no estructurada. Dins del School Chance, els socis desenvoluparan una estratègia integral per  fer de la mobilitat sostenible  a l'escola un element essencial de la seva política de mobilitat i augmentar així la mobilitat sostenible canviant el comportament dels escolars i la mentalitat de la pròxima generació cap a la sostenibilitat.

Aquest projecte sobre la promoció de la mobilitat escolar sostenible, segura i accessible per a tots els membres de la comunitat educativa i per a cada etapa d’ensenyament té una duració de 5 anys i es divideix en dues fases. 

La primera, sota el nom d’ “Interregional learning”, es durà a terme del 2017 al 2020. En aquest període, s’identificaran les bones pràctiques entre els socis del projecte, es realitzaran visites per estudiar les bones pràctiques seleccionades i es desenvoluparan plans d’acció regionals en matèria de mobilitat escolar. La segona fase, amb una durada de dos anys, servirà per implementar els plans elaborats i fer-ne el seguiment.

La SCEA, que va ser triada com entitat que té experiència en Educació, va participar a la Trobada que es va fer els dies 18 i 19 d’abril a Reggio Emilia. Durant aquests dos dies la representant de la SCEA va compartir l’experiència de la nostra entitat. Des de Catalunya van viatjar també representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i l’escola El Pla de Girona.

reggio emilia reggo emilia 2