Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta efemèride, impulsada per les Nacions Unides des de 1974, pretén fomentar la sensibilització i l’acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Cada any es centra en un repte ambiental i aquest any la lluita contra la contaminació de l’aire serà la protagonista. Més informació.

DiaMundialMA

Compartim amb vosaltres les iniciatives proposades des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per celebrar el dia Mundial del Medi Ambient:

Dimecres, 5 de juny de 2019
Lloc: al Born Centre de Cultura i Memòria (C/Comercial, 5 de Barcelona).
Horari: a les 17h
Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya.

A l’acte, l’Enric Llort interpretarà una adaptació del llibre "L’home que plantava arbres", de Jean Giono. Aquesta és la història de Elzéard Bouffier, un home de muntanya que, sense que ningú en sàpiga res decideix transformar el paisatge que l’envolta. I mentre el país es debat en Guerres Mundials, ell continua plantant arbres incansablement, fins a cobrir les muntanyes de verdor i canviar per sempre la vida de tots els habitants de la regió. És el retrat d’un personatge que testimonia l’enorme valor d’un gest senzill com és plantar una aglà i esperar que creixi. I repetir-lo milers de vegades.
L’acte també comptarà amb un col·loqui moderat per Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, on hi participaran: el Dr. Narcís Prat, catedràtic del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i la Dra. Cèlia Marrasé, biòloga marina de l’Institut de Ciències del Mar.                                
Més informació de l’acte.
Inscripcions (aforament limitat)


Dimecres, 5 de juny de 2019
Lloc: La Sala, Espai Francesca Bonnemaison, C. de Sant Pere Més Baix, 7
Horari: de 12 a 14 h
Organitza: Xarxa B+S, Ajuntament de Barcelona

Amb la voluntat de celebrar aquest dia amb totes les organitzacions membres de la xarxa. Enguany, en commemoració de l’any Margalef, el catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, ens parlarà de la sostenibilitat del planeta en la ponència ”La humanitat no va amb bus, sinó amb superreactor”.
També es donarà la benvinguda a les noves organitzacions que s’han afegit a la xarxa i es reconeixerà les 10 Bones pràctiques, una per cada objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, desenvolupades per membres de Barcelona + Sostenible durant el 2018.
Més informació de l’acte.
Inscripcions