Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish


Vine a la biblioteca a llegir, jugar i aprendre sobre sostenibilitat: lectures i jocs ambientals per a infants a les biblioteques. Consisteix en el disseny, programació i realització de tallers de lectures i jocs ambientals per a infants de 6 a 9 anys.

L’any 2005 es va presentar aquest projecte a les subvencions de temàtica d’educació ambiental dels districtes de Barcelona. Prèviament es va realitzar un recull de lectures i jocs sobre temàtiques ambientals adreçades a infants, i es va elaborar un document final amb la selecció de lectures i jocs, i orientacions didàctiques dirigides a bibliotecaris, educadors i famílies interessades en aquests tipus de recursos i activitats.


També es pretén indagar sobre
com interpreten i valoren els infants una informació quan aquesta té un estil narratiu o pel contrari té un estil discursiu.


El projecte es va concretar en la
realització de tallers a cadascuna de les quatre biblioteques del districte de l’Eixample: Lola Anglada, Fort Pienc, Joan Miró i Sofia Barat, amb l'assitència total de 67 infants, durant l'any 2006.


Aquests
tallers estaven centrats en la narració de contes i lectures informatives sobre una mateixa temàtica. Per interpretar el grau de comprensió i valoració de les lectures es va ut ilitzar la expressió plàst ica i el diàleg previ i posterior a la narració.

 


FES UN COP D'ULL A...