Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French SpanishEl programa Escoles Verdes sorgeix com un
compromís per donar suport a tots aquells centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar totes aquelles accions educatives que tenen la finalitat d’afrontar des de l’educació, els nous reptes del desenvolupament sostenible. 


El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, amb la participació del Departament d’Educació i el Departament de Treball i Indústria, assessorats per professionals de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) va iniciar l’any 1998 aquest programa per
innovar els centres educatius.


El programa s’ha anat configurant mitjançant l’experiència i l’aplicació directa del treball realitzat pels centres. Durant tot aquest procés de consolidació, s’han definit els documents de treball, els processos d’implicació i participació dins l’escola i les oportunitats d’intercanvi d’experiències entre els centres.


Escoles Verdes incideix de manera individual i global en cadascun dels centres i persegueix un canvi en la manera d’enfocar i abordar les tasques docents i la gestió de l’equipament.

PER QUÈ ADHERIR-S'HI?

  • Voluntat de canviar l’escola: la manera de fer, de ser i de treballar per adaptar-la a situacions ambientals i socials actuals.

  • Fomentar la participació de tots els agents del centre a través d’un projecte global i integrat en la pràctica docent.

  • Sistematitzar la feina feta en relació a l’educació ambiental per abordar-la de manera global i integrada.

  • Aconseguir un reconeixement social al treball realitzat.

  • Formar ciutadans crítics i participatius capaços de fer front als reptes de la sostenibilitat.

OBJECTIUS:

  • Ambientalitzar els centres educatius.

  • Aconseguir un desenvolupament escolar global.

  • Fomentar ciutadans crítics i participatius.

 
Més informació sobre el Programa Escoles Verdes!

 

FES UN COP D'ULL A...