Resum de l'Experiència

L'any 2015, la Societat Catalana d’Educació Ambiental va complir 30 anys treballant i dedicant esforços per aconseguir els seus objectius.

El primer Fòrum es va realitzar el Fòrum 2000 d'Educació Ambiental, amb l’objectiu de contribuir a una reflexió profunda i àmpliament participativa sobre l'educació ambiental per al segle XXI. Es va organitzar en 4 etapes temàtiques, cada una de les quals constava de sessions de debat i trobades generals. A aquest primer Fòrum van particpar 200 persones a cadascuna de les 4 trobades (Girona, Lleida, Barcelona i Tarragona) i van estar implicats col·lectius i entitats.

Des del primer Fòrum d’Educació Ambiental, cada dos anys, s’han anat fent noves edicions a diferents punts del territori amb noves temàtiques i reptes: Fòrum d’Educació Ambiental 2000+2 (Viladrau); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+4 El Treball en Xarxa (Barcelona i Cerdanyola del Vallès); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+6 Si la clau és participar (Planes de Son); Fòrum 2000+8, 10 anys treballant per renovar la EA (Llançà); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+10 “Comunicació i Acció” (Altafulla); Fòrum 2000+12 “la comunitat transformadora del territori” (Girona).

Aquest 2015 coincidint amb aquest aniversari i aprofitant el marc que ofereix que es celebrin a Barcelona les III Jornades PAN-Europees d’Educació per a la sostenibilitat, es celebra una nova edició del Fòrum d’educació ambiental, i serà la vuitena. Sota el títol Fòrum d’Educació Ambiental.cat “ Educació per a la sostenibilitat” els dies 2 i 3 d’octubre durant el Fòrum s'han organitzat dues sessions de treball per reflexionar sobre educació ambiental des de tres mirades diferents, educació formal, educació no formal i educació informal amb un eix transversal que serà la biodiversitat.

 

Actor@s/Agents

En el projecte del 14è Fòrum d'Educació Ambiental.Cat ha participat un grup de treball format per persones associades a la SCEA que disposen del suport d'un equip tècnic de treball i tot el treball s'adreça al conjunt d'agents relacionats amb l'educació ambiental a Catalunya.

Recursos

El projecte es financia a través del conveni amb Federació Catalana de Caixes d’Estalvis a través del govern de la Generalitat de Catalunya i de fons propis de la SCEA.

El Fòrum d'Educació Ambiental té prevista una periodicitat bianual.

Forum2017

 
Documents relacionats:
 Publicació 14è Fòrum Educació Ambiental.cat