Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Seguint amb el projecte iniciat al 2019, per a l’enfortiment i vertebració del sector de l’educació ambiental, s’ha realitzat des de la SCEA, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, un cens d’equipaments, entitats i empreses d’educació ambiental de Catalunya, per donar visibilitat a les mateixes i poder afavorir a la difusió dels seus projectes i el treball en xarxa.

noti31octCENSEA2020

En aquest enllaç trobareu el mapa territorial interactiu de les organitzacions i espais d’educació ambiental censats el dia d’avui, amb dades de contacte i descrits mitjançant paraules clau i àmbits territorials. Actualment hi ha 154 organitzacions i 54 espais d’educació ambiental d’arreu de Catalunya.

El cens es realitza a través d’un qüestionari en línia, en el que es demana la informació d’aquestes entitats: ubicació, contacte, enllaç amb informació i àrees de treball com a dades principals. És un cens viu i esperem que a poc a poc es vagi nodrint de més entitats, empreses i equipaments del sector de l’educació ambiental.

Quan consulteu el mapa, veureu un petit tastet de la nova web,  ben aviat us explicarem tots els detalls d'aquest nou espai!

Aquest Congrés s’impulsa amb la voluntat de crear un espai de trobada entre les entitats i organitzacions socioambientals per poder generar debats en relació amb la crisi ecològica i sistèmica que vivim.

Ara més que mai ens cal una estratègia unitària d'incidència política!

Com hi pots participar? S'han creat grups de treball per cadascuna de les temàtiques que s'abordaran al Congrés: biodiversitat, gestió dels recursos naturals, model econòmic, urbanisme i territori i model alimentari, entre d'altres.

Inscriu-te als grups de treball abans del mes de novembre per poder fer les teves aportacions al document col·laboratiu que s'ha creat per cada grup. Durant el mes de novembre es farà una sessió online de cada grup de treball per debatre els documents de treball.

Inscriu-te al Congrés a través d'aquest formulari 

Més informació: https://congressocioambiental.cat/

logo congres socioambiental

 

 

DE L’ACCIÓ INDIVIDUAL A LA TRANSFORMACIÓ COL·LECTIVA

Aquesta tardor continuarem parlant d’educació ambiental.
Us presentem el 2n Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) que, com no pot ser d’altra manera, serà excepcional.

Les circumstàncies actuals han fet reformular el format del Congrés en un seguit de trobades mensuals en línia, que s’inicien al novembre del 2020 i s’estenen al llarg del 2021. Les trobades serviran per incorporar idees i estratègies innovadores als centres educatius, a les universitats, a les entitats i a les administracions que promovem l’educació ambiental. Durant el Congrés es treballarà sobre unes Bases compartides per transitar a la cultura de la sostenibilitat, com a document que fonamenti una nova Estratègia catalana d'educació ambiental.

En el web trobareu tota la informació: el programa del Congrés, els organitzadors, els membres del grup assessor, i els formularis d’inscripció i participació. Enllaç al web: www.cnea.cat

De moment, ja podeu reservar a l’agenda la data de la sessió inaugural, que serà el 27 de novembre de 2020 a les 10h.

Segueix tota la informació a les xarxes: #CNEAcat @cnea_cat

CNEA20 21

 

Ha començat un projecte per a la professionalització del sector de l’educació ambiental, impulsat pel Servei d’Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
S’inicia aquest projecte amb un estudi de diagnosi. El seu objectiu és essencialment obtenir informació sobre quin és l’estat actual de les persones treballadores en el sector de l’educació ambiental, i definir perfils, funcions i competències que ha de tenir aquesta professió en l’actualitat, per tal de regular el sector i adaptar l’oferta formativa a aquestes necessitats.
Per a dur a terme la primera fase del treball de camp dues de les eines que s’han dissenyat son dos qüestionaris anònims en línia, un d’ells per a professionals de sector de l’educació ambiental i un segon per a organitzacions contractants de serveis i/o professionals del sector. Si pertanys a un d’aquests dos col·lectius t’animem a participar-hi.

Col·labora per ajudar a millorar la situació de l'educació ambiental!
La data límit és el 23 d’octubre.

Accedeix al qüestionari

Si voleu més informació referent al projecte la trobareu al següent enllaç.

Des de la SCEA com a membre de la comissió de seguiment d’aquest estudi us animem a tots i totes a participar.