Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Les evidències que ens mostren la necessitat de caminar cap a unes ciutats més sostenibles, cada dia es fan més presents (contaminació atmosfèrica, generació de residus, canvi climàtic…). La ciutat de Barcelona va emprendre aquest camí amb l’adhesió a la Carta d’Aalborg el 1995 i el posterior Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2002-2012. Però per tal d’abordar aquests reptes, la comunicació i l’Educació Ambiental es converteixen en elements indispensables per generar aquests canvis i augmentar el grau de consciència social.

Reflexionar, generar debat i opinió respecte la realitat socioambiental que ens envolta, i afavorir  la capacitació de ciutadans i ciutadanes compromesos i corresponsables són algunes de les missions de la Societat Catalana d'Educació Ambiental. Com Signants del  Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2002-2012, i aprofitant que aquest any s'han celebrat els 5 anys del Compromís, des de la SCEA es va considerar interessant generar una bateria d’entrevistes amb referents locals, nacionals i internacionals, que posessin veu als objectius recollits al Compromís i que puguin esdevenir un recurs informatiu i motivador.

Són molts els Signats, són moltes les veus, el projecte “10 veus, 10 objectius: paraules, accions, compromisos” també té per objectiu potenciar la difusió del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, a través de la veu dels Signants. Així doncs, amb l’objectiu de reflexionar i generar debat, i amb la col·laboració d’altres col·lectius, posem el focus en exemples entitats i pràctiques que avui en dia contribueixen a la sostenibilitat socioambiental i treballen un o més dels objectius que es recullen al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

Entrevistes:

Lucie Sauvé:“Els canvis fonamentals s’esdevindran de la presa de consciència col·lectiva”

La Lucie Sauvé és professora del Departament d'Educació i Pedagogia de la Universitat del Quebec a Montreal (UQAM) i directora de a càtedra d'Investigació de Canadà en Educació Ambiental.

Vídeo de l'entrevista:

 

video Lucie

 

Adolfo Agundez-Rodríguez:“Si posem la responsabilitat sobre l’individu, i no treballem en comunitats i en grups, es genera un sentiment de culpabilitat que pot immobilitzar-nos”

L’Adolfo Agundez-Rodríguez és professor investigador a la Universitat de Sherbrooke, al Quebec. Es dedica a la recerca en els camps de l’educació ambiental i l’educació del consum.

Vídeo de l'entrevista:

 

video Adolfo

 

Neus Sanmartí: “Cal transformar el discurs del no, construir alternatives que siguin realment gratificants”

La Neus Sanmartí és professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorada en ciències químiques i té llarga experiència com a professora de secundària. A més, està especialitzada en la didàctica de les ciències i en recerca sobre l'avaluació formativa, el llenguatge en relació a l'aprenentatge científic i l'educació ambiental.

Vídeo de l'entrevista:

video NeusSanmarti

 Bateria de recursos i enllaços d'interès

Amb la voluntat de mostrar recursos, materials pedagògics, experiències i altres eines ja existents, us animem a consultar tota la bateria de recursos i eines que s’ofereixen des de la Xarxa Barcelona+Sostenible on trobareu, organitzats per objectius, documentació i materials que poden ser del vostre interès.

 1. Biodiversitat

 2. Espai públic i mobilitat

 3. Qualitat ambiental i salut

 4. Ciutat eficient, productiva i d'emissions zero

 5. Ús racional dels recursos

 6. Bon govern i responsabilitat social

 7. Benestar de les persones

 8. Progrés i desenvolupament

 9. Educació i acció ciutadana

 10. Resiliència i responsabilitat planetària

 

SERVEI DE DOCUMENTACIÓ D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

 

Aquest projecte s'ha realitzat amb el suport de:

 Aj Bcn Llimes reduides 02 CMYK

 

 

LA VEU DEL SIGNANTS

1.BIODIVERSITAT

 Roada

2.ESPAI PÚBLIC I MOBILITAT

Superilla

3.QUALITAT AMBIENTAL I SALUT

FundaciFutur

4.CIUTAT EFICIENT,PRODUCTIVA I D'EMISSIONS ZERO

Tarpuna

5.ÚS RACIONAL DELS RECURSOS

Opcions

6.BON GOVERN I RESPONSABILITAT SOCIAL

Balanc Social

7. BENESTAR DE LES PERSONES 

Andromines

8.PROGÉS I DESENVOLUPAMENT

VanaPedal

9.EDUCACIÓ I ACCIÓ CIUTADANA

SantRamonNonat

10.RESILIÈNCIA I RESPONSABILITAT PLANETÀRIA

AAVV Sarria