Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish
   

Coneixements bàsics en educació ambiental:
Base de dades per a l’elaboració d’activitats i programes.


Aquest llibre és la versió catalana / espanyola d’una obra col·lectiva, editada per l’Associació Nord – Americana d’Educació Ambiental i elaborada conjuntament per la facultat de Ciències Ambientals de Syracuse, de la Universitat de l’Estat de Nova York, i el Centre per l’Educació Ambiental de la Fundació Nehru per al desenvolupament. Tal i com indica el títol, proposa una selecció i sistematització de coneixements considerats bàsics per a una “alfabetització ambiental” i destinada a servir d’instrument en la confecció i avaluació de programes d’educació ambiental.

Preu general: 21 €
Preu soci:17 €

Edició en català i en castellà.

   


La xarxa Internet i l'educació ambiental:
Primer catàleg de recursos per a l’educació ambiental en Internet.
Jaume Sureda i Ana Maria Calvo

Aquesta monografia és una ajuda, una carta de navegació, per a professionals que treballen en el camp de l’educació ambiental i que volen aprofitar les possibilitats que ofereix Internet.

Preu general: 20 €
Preu soci: 17 €

   

Educació Ambiental i llibres per a infants i joves
Miquel Rayó i Ferrer


Aquest llibre ens parla sobrela relació entre la literatura i l’educació, dos aspectes poc estudiats fins ara: d’una banda, el paper de la temàtica ambiental en la literatura per als joves; de l’altra, les possibilitats de la literatura com a recurs en programes d’educació ambiental.

Preu general: 13 €
Preu soci:10 €

   

Acció ambiental. Aprenentatge i participació vers la sostenibilitat.
Joan David Tàbara

Aquest llibre tracta la qüestió de l’aprenentatge social vers la sostenibilitat des dels punts de vista de la sociologia i de la política. Defineix el concepte d’acció ambiental i el situa en el centre d’aquest procés d’aprenentatge. Argüeix que els significats i els valors que orienten l’acció ambiental incorporen unes dimensions més extenses en el temps, en l’espai i en els objectes de drets que entren en consideració. El treball comenta i mostra exemples concrets de la formació d’accions ambientals tant en grups organitzats com d’iniciatives que pretenen mobilitzar al públic no organitzat.

Preu general: 16 €
Preu soci: 12 €

   

L'ambientalització de la universitat
Ivan Capdevilla i Peña.

Recull ordenat i sistemàtic de les accions que les universitats duen a terme amb l’objectiu d’integrar la protecció del medi ambient a les operacions universitàries: la docència, la recerca i la vida universitària. Diferencia tres àmbits d’ambientalització: la curricular, la de la recerca i l’ambientalització de les activitats diàries de la institució. El treball també inclou els aspectes de gestió transversal, que abasten els tres tipus d’operacions. S’examina la comunicació i sensibilització ambiental i el desenvolupament de sistemes de gestió ambiental a la universitat.

Preu general: 16 €
Preu soci: 12 €

   

Voluntariado ambiental. Claves para la acción proambiental comunitaria.
Ricardo de Castro

Aquesta obra ofereix una revisió de les entitats i programes més interessants i consolidats i aporta idees per a la configuració de grups de voluntaris ambientals, així com per al disseny i la gestió eficient de projectes d’acció. També s’analitzen diferents àmbits de intervenció com la biodiversitat, el medi forestal, els espais naturals... Tot això amb l’objectiu d’oferir una guia útil per a promoure l’acció proambiental de la comunitat.

Preu general: 16 €
Preu soci: 12 €

Edición en castellano.

   

Educació ambiental i mitjans de comunicació. David contra Goliat?
Joana Díaz Pont (coord.), Alison Anderson / Anders Hansen

L’educació ambiental i els mitjans de comunicació mantenen, encara avui, visions enfrontades sobre els seus rols respectius en el canvi de comportament social respecte el medi. Aquest llibre permet conèixer de més a prop educadors i mitjans de comunicació i planteja un model interactiu i participatiu de comunicació ambiental basat en el treball conjunt d’aquests professionals i en el paper fonamental de la societat per establir l’ordre del dia del debat ambiental.

Preu general: 18 €
Preu soci: 14 €

   

L’avaluació de l'educació ambiental.
K. Stokking, L. Van Aert, W. Meijberg, A. Kaskens.

Aquest llibre és una eina útil i encoratjadora per als lectors que treballen en el camp de l’educació ambiental i tenen la necessitat de valorar, de manera pragmàtica i senzilla, la tasca que desenvolupen.

Preu general: 20 €
Preu soci: 16 €

   

Community. Comunidad, educación ambiental y ciudadanía.
Gerard Delanty.

Lluny de desaparèixer, la globalització i l’individualisme han revifat la comunitat. L’autor sosté que la comunitat contemporània és essencialment una comunitat comunicativa basada en els nous tipus de pertinença. En el seu discurs destaca el ressorgiment del concepte dins del pensament comunitari i de la teoria postmoderna, les complicacions i les crítiques del multiculturalisme, i les noves manifestacions de la comunitat en una societat en la qual, en canvi, les formes de comunicació provoquen tant fragmentació com la possibilitat de nous vincles socials. Tot i que pertany a una col·lecció dedicada a l’educació ambiental, aquest llibre esdevé imprescindible per a aquells que veuen en l’acció comunitària una sortida als problemes educatius actuals.

Preu general: 20 €
Preu soci: 16 €

   

Ecología acústica y educación. Bases para el diseño de un nuevo paisaje sonoro.
Susana Espinosa.

Aquesta obra planteja supòsits, proposa estratègies, descriu problemes i suggereix recursos perquè la pol·lució sonora de l'actualitat pugui donar pas a un nou paisatge sonor més ric, vital i sobre tot harmoniós entre l'home i el seu entorn. Les seves reflexions i propostes resultaran inspiradores i útils tant per als educadors ambientals de l'àmbit formal i no formal, com també per a educadors generalistes o especialistes.

Preu general: 19 €
Preu soci:16 €

Edición en castellano

   

Educació per al desenvolupament sostenible.
Tendències, divergències i criteris de qualitat
Finn Mogensen, Michela Mayer, Soren Breiting i Attila Varga.

Aquest llibre és una sacsejada saludable al concepte d’educació ambiental i una eina indispensable per als centres educatius que volen orientar la seva acció cap al desenvolupament sostenible. Treballant dins la xarxa europea SEED (Desenvolupament Escolar a través de l’Educació Ambiental), els autors han comparat l’evolució dels plantejaments i pràctiques de les escoles compromeses amb l’educació ambiental en tretze països. Com a conclusió, es presenta una llista sistemàtica de criteris de qualitat útils per a les escoles compromeses amb el desenvolupament sostenible

Preu general: 20€
Preu soci:16 €

Edició en català i castellà.

   

SÈRIE DOCUMENTACIÓ
   

Recursos documentales para la ambientalización de la formación profesional en turismo
Jaume Sureda i Ana María Calvo

Aquest llibre proporciona referències dels principals documents i recursos que poden ser útils per un formador del sector turístic interessat en ambientalitzar la seva tasca professional. Una bona part de les referències són igualment útils per a l’ambientalització d’altres contextos.

Preu general: 17 €
Preu soci: 13 €

Edició en castellà i anglès.

   

L'aigua.
Informació bàsica i recursos educatius.

Mireia Abril, Joan Maluquer i SCEA

Aquest llibre proporciona informació seleccionada, sintètica i actualitzada per preparar programes d’educació ambiental sobre l’aigua, com a recurs i com a hàbitat. Inclou també un exhaustiu recull de recursos educatius de tota mena: entitats, projectes i programes, equipaments, materials didàctics, exposicions, bibliografia, xarxes d’escoles que treballen en el tema, centres de documentació especialitzats i un llarg etcètera d’ajudes i inspiracions per a la feina dels educadors.

Preu general: 17 €
Preu soci:13 €

   

Documentos bibliográficos para el desarrollo de programas municipales de interpretación ambiental y del patrimonio
Jaume Sureda

VERSIÓ ELECTRÒNICA

Descàrrega a través de: http://www.grao.com/descargas/edicioneselectronicas.asp