Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish


La Societat Catalana d'Educació Ambiental, en l’excel·lent ocasió que ofereria el canvi de mil·leni, va posar en marxa el FÒRUM 2000 d'Educació Ambiental, entès com un procés de debat i una acció positiva per contribuir a la consolidació de l’educació ambiental al nostre país a l’alba del segle XXI.

Es van definir quatre ocasions de trobada que delimitaven quatre períodes en la discussió i abans d'arribar a l’acte final de conclusions i clausura el desembre del 2000. Les quatre trobades es van estructurar simbòlicament entorn dels quatre elements bàsics per a la vida en quatre àmbits territorials diferents: aigua (Girona), aire (Barcelona), terra (Lleida) i foc (Tarragona i Terres de l'Ebre).LES GUIES DE DEBAT:


El Fòrum es va materialitzar en un seguit de Guies de debat i documents: dossiers temàtics, un directori d'organitzacions, entitats i empreses, i les conclusions que han de servir per establir les prioritats ¡ les necessitats de l’EA. Les guies de debat es van fer amb la voluntat de revisar la tasques d'Educació Ambiental que es duien a terme.

 

Un dels punts principals del Fòrum fou la discussió, l'intercanvi d'opinions, la cooperació, el debat de-bat a bat. Es per aquest motiu que es realitzaren les guies; com a instrument acompanyant durant el Fòrum que tenia la finalitat de facilitar i centrar el debat entre tothom qui se sentia implicat d'una manera o altra en el món de l’educació ambiental.

 

Aquest document que us podeu descarregar fou el resultat d'un treball col·lectiu, en el qual varen participar diferents membres de l’SCEA i col·laboradors propers.A partir d'un primer recull d 'idees sobre els principals reptes de l’EA, aportades per una quinzena de persones, es van seleccionar tres eixos principals que tant quantitativament com qualitativament apareixien com a més rellevants: 

  • Educació
  • Sostenibilitat
  • Participació.


 FES UN COP D'ULL A...

 

Fòrum 2000:

Guia de debat

Introducció

Capítol 1

Capítol 2

Capítol 3

Capítol 4

Document final

Resum i propostes