Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Resum de l'Experiència

L'any 2015, la Societat Catalana d’Educació Ambiental va complir 30 anys treballant i dedicant esforços per aconseguir els seus objectius.

El primer Fòrum es va realitzar el Fòrum 2000 d'Educació Ambiental, amb l’objectiu de contribuir a una reflexió profunda i àmpliament participativa sobre l'educació ambiental per al segle XXI. Es va organitzar en 4 etapes temàtiques, cada una de les quals constava de sessions de debat i trobades generals. A aquest primer Fòrum van particpar 200 persones a cadascuna de les 4 trobades (Girona, Lleida, Barcelona i Tarragona) i van estar implicats col·lectius i entitats.

Des del primer Fòrum d’Educació Ambiental, cada dos anys, s’han anat fent noves edicions a diferents punts del territori amb noves temàtiques i reptes: Fòrum d’Educació Ambiental 2000+2 (Viladrau); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+4 El Treball en Xarxa (Barcelona i Cerdanyola del Vallès); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+6 Si la clau és participar (Planes de Son); Fòrum 2000+8, 10 anys treballant per renovar la EA (Llançà); Fòrum d’Educació Ambiental 2000+10 “Comunicació i Acció” (Altafulla); Fòrum 2000+12 “la comunitat transformadora del territori” (Girona).

Aquest 2015 coincidint amb aquest aniversari i aprofitant el marc que ofereix que es celebrin a Barcelona les III Jornades PAN-Europees d’Educació per a la sostenibilitat, es celebra una nova edició del Fòrum d’educació ambiental, i serà la vuitena. Sota el títol Fòrum d’Educació Ambiental.cat “ Educació per a la sostenibilitat” els dies 2 i 3 d’octubre durant el Fòrum s'han organitzat dues sessions de treball per reflexionar sobre educació ambiental des de tres mirades diferents, educació formal, educació no formal i educació informal amb un eix transversal que serà la biodiversitat.

 

Actor@s/Agents

En el projecte del 14è Fòrum d'Educació Ambiental.Cat ha participat un grup de treball format per persones associades a la SCEA que disposen del suport d'un equip tècnic de treball i tot el treball s'adreça al conjunt d'agents relacionats amb l'educació ambiental a Catalunya.

Recursos

El projecte es financia a través del conveni amb Federació Catalana de Caixes d’Estalvis a través del govern de la Generalitat de Catalunya i de fons propis de la SCEA.

El Fòrum d'Educació Ambiental té prevista una periodicitat bianual.

Forum2017

 
Documents relacionats:
 Publicació 14è Fòrum Educació Ambiental.cat