Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-Universitat de Vic-UCC (Museu del Ter)

Inici > Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-Universitat de Vic-UCC (Museu del Ter)
Inici > Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-Universitat de Vic-UCC (Museu del Ter)

Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis-Universitat de Vic-UCC (Museu del Ter)

Plaça de les Dones del Ter, 1 08560 Manlleu
MANLLEU, Girona
El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) està adscrit a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i, alhora, és l’àrea ambiental del Museu del Ter. Orienta la seva activitat a quatre vessants: la recerca i la transferència de coneixement, l’educació ambiental i la divulgació científica, la conservació i la restauració ecològica de rius i altres ambients aquàtics, i el desplegament del Museu del Ter com a museu de ciències naturals.

Àrees d’activitat:

Recerca científica i transferència de coneixement, associades a l’avaluació de l’estat ecològic i la biodiversitat de rius i altres ambients aquàtics continentals (emprant sobretot la vegetació de ribera, els invertebrats aquàtics i els peixos com a bioindicadors), de projectes de conservació i restauració ecològica

Educació ambiental i divulgació científica. Ofereix activitats adreçades a tot tipus de públics, destacant-hi els tallers ambientals de l’Oferta Educativa del Museu del Ter, activitats de cap de setmana i les sortides naturalístiques “Descobreix els sistemes naturals” , en coordinació amb el Grup de Naturalistes d’Osona i la Institució Catalana d’Història Natural.

Conservació i restauració ecològica de rius i altres ambients aquàtics, sovint mitjançant la signatura d’acords de custòdia del territori amb propietaris i gestors públics i privats.

Participació en el desplegament del Museu del Ter com a museu de ciències naturals, participant a les comissions de la Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya, tenint cura d’exposicions, permanent i temporal, i de la col·lecció de ciències naturals, formada per més de 4.000 objectes, procedents de projectes de recerca científica i transferència de coneixement del CERM i donacions i cessions.
Àmbits de treball
GuiatgeEducació i formacióDisseny de programes i recursos
Temàtica
Interpretació del patrimoniBiodiversitat
Dades de contacte
938515176

mon.uvic.cat/cerm/

Persona de contacte: Èlia Bretxa_Tècnica de recerca i educació del CERM
Tipus d’organització: Fundació

Comparteix

Go to Top