Acollint la diversitat en l’educació ambiental
Curs dedicat a proporcionar eines i criteris per tal de promoure i reforçar la inclusió i l’aprenentatge significatiu en el disseny de programes, activitats i recursos educatius en el camp de l’educació ambiental.
Dates: divendres 29 i 30 de novembre de 2019.
Horari: divendres de 16:30 a 20:30 h, dissabte de 10 a 19 h, i 3h no presencials
Durada total: 15 hores.
Curs emmarcat dins del programa formatiu de tardor Estenem la Sostenibilitat. Organitzat per la SCEA, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Aula Ambiental Bosc Turull.
1a Sessió: 29 de novembre, de 16:30 a 20:30 h
- L’educació ambiental sense barreres als Parcs de la Diputació de Barcelona. A càrrec de Josep Melero, Cap de la Secció de Divulgació i Comunicació i Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.
- Experiències educatives entorn de l’emergència climàtica per a tots els públics. A càrrec d’Anna Romero, Cap de Servei de Sostenibilitat i Educació Ambiental AMB.
Taula rodona amb:
- Lluitar contra l’exclusió social a través de l’agricultura ecològica. A càrrec d’Alba Sànchez, de la Cooperativa l’Ortiga.
- Acollint adults per a la realització de Treballs en Benefici a la Comunitat. A càrrec de Ramón Ferré, tècnic del GEPEC.
- Dinamització comunitària i educació per a la sostenibilitat al Besòs. A càrrec de Clara Masllorens, psicòloga del projecte de salut mental comunitària de Franja Besòs.
2a Sessió: 30 de novembre, 10 a 19 h
- Els criteris de qualitat per a les activitats i programes d’educació ambiental i la seva aplicació pràctica. A càrrec de Margalida Feliu, SCEA.
- Criteris per a una major participació inclusiva en activitats educatives. A càrrec de Mireia Olarte, Tutora AAE i Terapeuta Ocupacional Pediatrica, Nexe Fundació.
- La neurociència i l’aprenentatge significatiu aplicats a l’educació ambiental. A càrrec d’Anna Carballo, psicologa, doctora en Neurociències i professora a la UIC i la UOC.
- Taller de tècniques participatives per al disseny d’activitats, projectes i recursos educatius (de 15 a 19h). A càrrec de Xavier Sabaté, ambientòleg i membre d’EspaiTReS.