Inici > Què fem? > Formació > Acollint la diversitat en l’educació ambiental

Acollint la diversitat en l’educació ambiental

Curs dedicat  a proporcionar eines i criteris per tal de promoure i reforçar la inclusió i l’aprenentatge significatiu en el disseny de programes, activitats i recursos educatius en el camp de l’educació ambiental.

Dates: divendres 29 i 30 de novembre de 2019.

Horari: divendres de 16:30 a 20:30 h, dissabte de 10 a 19 h, i 3h no presencials

Durada total: 15 hores.

Curs emmarcat dins del programa formatiu de tardor Estenem la Sostenibilitat. Organitzat per la SCEA, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Aula Ambiental Bosc Turull.

1a Sessió: 29 de novembre, de 16:30 a 20:30 h

  • L’educació ambiental sense barreres als Parcs de la Diputació de Barcelona. A càrrec de Josep Melero, Cap de la Secció de Divulgació i Comunicació i Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.
  • Experiències educatives entorn de l’emergència climàtica per a tots els públics. A càrrec d’Anna Romero, Cap de Servei de Sostenibilitat i Educació Ambiental AMB.

Taula rodona amb:

  • Lluitar contra l’exclusió social a través de l’agricultura ecològica. A càrrec d’Alba Sànchez, de la Cooperativa l’Ortiga.
  • Acollint adults per a la realització de Treballs en Benefici a la Comunitat. A càrrec de Ramón Ferré, tècnic del GEPEC.
  • Dinamització comunitària i educació per a la sostenibilitat al Besòs. A càrrec de Clara Masllorens, psicòloga del projecte de salut mental comunitària de Franja Besòs.

2a Sessió: 30 de novembre, 10 a 19 h

  • Els criteris de qualitat per a les activitats i programes d’educació ambiental i la seva aplicació pràctica. A càrrec de Margalida Feliu, SCEA.
  • Criteris per a una major participació inclusiva en activitats educatives. A càrrec de Mireia Olarte, Tutora AAE i Terapeuta Ocupacional Pediatrica, Nexe Fundació.
  • La neurociència i l’aprenentatge significatiu aplicats a l’educació ambiental. A càrrec d’Anna Carballo, psicologa, doctora en Neurociències i professora a la UIC i la UOC.
  • Taller de tècniques participatives per al disseny d’activitats, projectes i recursos educatius (de 15 a 19h). A càrrec de Xavier Sabaté, ambientòleg i membre d’EspaiTReS.

Informació pràctica

On?

Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, 2 08023 Barcelona)

Quan?

29 i 30 de novembre de 2019.

Organitza
Amb el suport de: