Educació ambiental en línia? Eines i recursos

Una formació 100% subvencionada pel Servei d’Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Des de la SCEA, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s’impulsa per aquesta tardor una nova acció de formació: Educació ambiental en línia? eines i recursos. Us animem a participar en aquest nou curs que s’impartirà de manera virtual a l’octubre de 2020.

Actualment un dels reptes més grans que tenim és com poder fer educació ambiental des de casa. Com podem transmetre valors, coneixements i reflexions si no fem una activitat a l’aire lliure? Hi ha moltes eines i plataformes digitals, que ens poden ajudar a fer activitats participatives, entretingudes i adaptades a les necessitats actuals.

Amb aquest curs coneixerem recursos didàctics que s’han adaptat a l’educació ambiental en línia, a partir de la crisi sanitària que va començar a mitjans de març de 2020, així com eines que podem aplicar a nous projectes i activitats que dissenyem, per ajudar-nos a assolir els objectius que ens marquem, en entorns cada cop més canviants.

Cost: subvencionat 100% per a les persones participants, amb el suport del Servei d’Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Places disponibles: 20 (segons l’ordre d’inscripció)

Requisits:

  • És necessari disposar d’un ordinador, amb so i càmera, i una bona connexió a internet.
  • Compromís a participar a les 4 sessions en línia.

 

Sessions

20 d’octubre, sessió 1
Educació ambiental des de casa? Caixa d’eines per a la dinamització en línia
Abordarem els reptes de l’educació ambiental en entorns digitals, i coneixerem eines i plataformes en línia per poder dissenyar i crear activitats participatives aplicables a l’educació ambiental.
A càrrec de: Xavier Sabaté, Espai TReS

27 d’octubre, sessió 2
Recursos didàctics d’Educació Ambiental a partir de la COVID
Recopilació de recursos apareguts en el marc de la COVID que faciliten el compromís de la societat enfront l’emergència climàtica.
A càrrec de: Margarida Feliu

28 d’octubre, sessió 3
Bones i males experiències pràctiques, de tot s’aprèn
Coneixerem entitats d’educació ambiental que han aplicat la tecnologia a les seves activitats d’educació ambiental, i quins han estat els seus resultats.
A càrrec de: entitats del sector

29 d’octubre, sessió 4
Mans al teclat: apliquem les eines digitals
Reflexionarem sobre el potencial de l’educació ambiental en línia, i realitzarem una dinàmica participativa sobre eines i recursos digitals que podem utilitzar en l’educació ambiental.
A càrrec de: Xavier Sabaté i Margarida Feliu

 

A càrrec de

Margarida Feliu
Pedagoga i Educadora Ambiental. Formadora de professorat i assessora en diferents programes adreçats als centres educatius per facilitar el seu procés cap a una escola més sostenible. Formadora de cursos d’educació ambiental i col·laboració en diferents postgraus i màsters. Fundadora 1985 del Centre d’Educació Ambiental Santa Marta, i de l’empresa Viladrau Educació Ambiental. Membre de la SCEA des de 1986. Actualment treballa a l’empresa Mira-des i és vicepresidenta Consell Comarcal d’Osona àrea Medi Ambient i Sostenibilitat.

Xavier Sabaté
Ambientòleg, especialista en Espais Naturals Protegits i màster en geografia, és expert en formació i facilitació de grups. Col·labora en diversos projectes de l’Administració pública relacionats amb l’educació ambiental, i és director acadèmic del Postgrau en Sensibilització Ambiental de IUSC – UB. Membre d’Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social i del Grup de Sensibilització per la Sostenibilitat del COAMB.

Finalitzada

Informació pràctica

On?

Online - 10 hores 6h: 4 sessions en línia (plataforma Zoom), de 18 a 19:30h 4h: Aprenentatge autònom

Quan?

Dimarts i dijous, 20, 27, 28 i 29 d’octubre de 2020; de 18 a 19:30h

Organitza
Amb el suport de: