10 veus 10 objectius

Paraules, accions, compromisos

Les evidències que ens mostren la necessitat de caminar cap a unes ciutats més sostenibles, cada dia es fan més presents (contaminació atmosfèrica, generació de residus, canvi climàtic…). La ciutat de Barcelona va emprendre aquest camí amb l’adhesió a la Carta d’Aalborg el 1995 i el posterior Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2002-2012. Però per tal d’abordar aquests reptes, la comunicació i l’Educació Ambiental es converteixen en elements indispensables per generar aquests canvis i augmentar el grau de consciència social.

Reflexionar, generar debat i opinió respecte la realitat socioambiental que ens envolta, i afavorir  la capacitació de ciutadans i ciutadanes compromesos i corresponsables són algunes de les missions de la Societat Catalana d’Educació Ambiental. Com Signants del  Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat 2002-2012, i aprofitant que aquest any s’han celebrat els 5 anys del Compromís, des de la SCEA es va considerar interessant generar una bateria d’entrevistes amb referents locals, nacionals i internacionals, que posessin veu als objectius recollits al Compromís i que puguin esdevenir un recurs informatiu i motivador.

Són molts els Signats, són moltes les veus, el projecte “10 veus, 10 objectius: paraules, accions, compromisos” també té per objectiu potenciar la difusió del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, a través de la veu dels Signants. Així doncs, amb l’objectiu de reflexionar i generar debat, i amb la col·laboració d’altres col·lectius, posem el focus en exemples entitats i pràctiques que avui en dia contribueixen a la sostenibilitat socioambiental i treballen un o més dels objectius que es recullen al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

La veu dels Signants.

Entrevistes

Lucie Sauvé:“Els canvis fonamentals s’esdevindran de la presa de consciència col·lectiva”

La Lucie Sauvé és professora del Departament d’Educació i Pedagogia de la Universitat del Quebec a Montreal (UQAM) i directora de a càtedra d’Investigació de Canadà en Educació Ambiental.

Vídeo de l’entrevista

 

Adolfo Agundez-Rodríguez:“Si posem la responsabilitat sobre l’individu, i no treballem en comunitats i en grups, es genera un sentiment de culpabilitat que pot immobilitzar-nos”

L’Adolfo Agundez-Rodríguez és professor investigador a la Universitat de Sherbrooke, al Quebec. Es dedica a la recerca en els camps de l’educació ambiental i l’educació del consum.

Vídeo de l’entrevista

  

Neus Sanmartí: “Cal transformar el discurs del no, construir alternatives que siguin realment gratificants”

La Neus Sanmartí és professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorada en ciències químiques i té llarga experiència com a professora de secundària. A més, està especialitzada en la didàctica de les ciències i en recerca sobre l’avaluació formativa, el llenguatge en relació a l’aprenentatge científic i l’educació ambiental.

Vídeo de l’entrevista

 

 Bateria de recursos i enllaços d’interès

Amb la voluntat de mostrar recursos, materials pedagògics, experiències i altres eines ja existents, us animem a consultar tota la bateria de recursos i eines que s’ofereixen des de la Xarxa Barcelona+Sostenible on trobareu, organitzats per objectius, documentació i materials que poden ser del vostre interès.

  1. Biodiversitat
  2. Espai públic i mobilitat
  3. Qualitat ambiental i salut
  4. Ciutat eficient, productiva i d’emissions zero
  5. Ús racional dels recursos
  6. Bon govern i responsabilitat social
  7. Benestar de les persones
  8. Progrés i desenvolupament
  9. Educació i acció ciutadana
  10. Resiliència i responsabilitat planetària

 SERVEI DE DOCUMENTACIÓ D’EDUCACIÓ AMBIENTAL

 

Aquest projecte s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

 

Comparteix el projecte