Dissenyar i conceptualitzar una guia que faciliti la implementació i avaluació dels projectes d’Educació Ambiental a territoris en custòdia.
Descripció de l’oferta
Busquem professionals de l’educació ambiental o entitats sòcies de la SCEA, que puguin col·laborar amb l'execució de l’acció Creació d’una guia que faciliti la implementació i avaluació dels projectes d’EA a territoris en custòdia, acció lligada a la nova línia de finançament descrit a l’ORDRE ACC/48/2024, de 13 de març. Es tracta d’una acció a realitzar en el marc de l’ajut rebut des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. En aquest ajut s’han marcat uns objectius estratègics per tal de fomentar la col·laboració i intercanvi d’experiències entre professionals del sector, millorar la qualitat dels projectes d’educació ambiental i la professionalització del personal arreu del territori, fomentar la consolidació i el reconeixement del sector d’EA a través de la SCEA, reforçar la integració de l’EA a l’àmbit educatiu i promoure la seva incorporació com a element transformador, i per últim, establir i consolidar aliances amb sectors clau de la societat per impulsar la sostenibilitat socioambiental. Aquesta acció es porta a terme dins l’àmbit d’actuació Assistir i enfortir el sector de l’Educació Ambiental a Catalunya. Lligat amb aquest àmbit d'actuació hi ha l’objectiu de Millorar la qualitat i la professionalització del personal i els projectes d’EA arreu del territori. L'encàrrec consisteix en l’elaboració d’una guia per a la implementació de l’EA en territoris en custòdia que aglutini el conjunt de continguts indispensables (disseny, execució i avaluació) per elaborar propostes d’EA en la nova línia de subvenció publicada pel Dept. D'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (ORDRE ACC/48/2024, de 13 de març). La guia haurà d’incloure la definició d’una sèrie d'indicadors que facilitin la implementació i avaluació dels projectes d'EA, en coherència amb els criteris de qualitat predefinits per a la convocatòria.
TASQUES A DESENVOLUPAR
Dissenyar i conceptualitzar l’estructura i els continguts de la Guia.
Coordinació amb la Secretaria Tècnica de la SCEA.
Recopilar informació relacionada i materials existents.
Elaboració d’una proposta de continguts.
Creació dels documents finals vinculats a presentar per la justificació del projecte (en word i PDF, seguint les pautes d’estil que es proporcionaran des de Secretaria Tècnica).
PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS
Data límit diumenge 9 de juny a les 24:00h.
Del 10 al 16 de juny es resoldrà el procés i es notificarà la resolució a totes les candidatures. Si s’escau, es convocarà a les candidatures pre-seleccionades a una entrevista.
SCEA
1 d’octubre de 2024. (amb revisions periòdiques a decidir en la planificació del projecte)
Requisits del candidat
- Llicenciatura o grau en Biologia
- Llicenciatura o grau en Ciències Ambientals
- Llicenciatura o grau en Pedagogia o altres afins
- Altres
- Català
- Castellà
Professional de l’educació ambiental o entitat sòcia de la SCEA amb experiència en assessorament i suport en el camp de l’EA, especialment en relació a l’avaluació de la qualitat de programes, projectes i accions d’EA, així com amb coneixements consolidats en l’àmbit de la custòdia del territori. La persona o entitat candidata haurà d’acreditar també experiència en conceptualització, disseny, elaboració i edició de materials i recursos d’EA i custòdia del territori.
Capacitats i competències:
Persona amb experiència en la dinamització de grups i treball en xarxa amb diferents agents.
Persona/es amb iniciativa, pro activitat i flexibilitat.
Capacitat d'organització, planificació i realització de les tasques de forma autònoma.
Persona/es amb bona capacitat de redacció de documentació.
SCEA
1 d’octubre de 2024. (amb revisions periòdiques a decidir en la planificació del projecte)