Inici > Actualitat > Treballar en l’economia social i solidària des de l’educació ambiental
Categories: Agenda, FormacióPublished On: 20/05/2021

Treballar en l’economia social i solidària des de l’educació ambiental

Des de la SCEA iniciem una col·laboració amb Barcelona Activa, en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS), amb una càpsula formativa. 

InnoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa i SCEA (Societat Catalana d’Educació Ambiental) organitzen un taller que duu per títol Què és l’ESS? Reptes i oportunitats per treballar en l’ESS des de l’Educació Ambiental. La formació dinamitzada per Barabara Educació serà el pròxim 9 de juny de 17.30 a 19.30 h.

L’objectiu de l’activitat és conèixer l’Economia social i solidària com a model econòmic alternatiu i transformador i identificar els reptes i oportunitats que ofereix pel sector de l’Educació Ambiental. Es tractaran qüestions com les tipologies d’entitats que formen part del mercat social, el repte de la transició energètica i ecològica en el marc de l’estratègia ESSBCN2030 o les Bases de la Futura Llei d’Economia Social de Catalunya

Les participants coneixeran tres experiències de l’àmbit de l’Educació Ambiental que treballen per la transició ecològica, el desenvolupament local o la conservació de la diversitat, l’educació ambiental: Espai Ambiental, Gisfera i L’Aresta

A més de conèixer els casos reals d’aquests projectes, s’obrirà un espai de reflexió sobre què pot aportar l’ESS per enfortir les empreses o les organitzacions de l’EA i com poden contribuir aquestes als reptes de l’ESS.  

Programa de la sessió:

  • 17.30 a 17.40 h – Presentació i benvinguda. 
  • 17.40 a 18.40 h – Què és l’ESS? Reptes i oportunitats des de l’Educació Ambiental.  
  • 18.40 a 19.10 h – Breu presentació de 3 experiències d’EA: Espai Ambiental, Gisfera i L’Aresta.  
  • 19.10 a 19.25 h – Debat sobre què pot aportar l’ESS per enfortir les empreses o les organitzacions de l’EA i com poden contribuir aquestes als reptes de l’ESS.  
  • 19.25 a 19.30 h – Futures línies de treball i tancament de la sessió.  

Inscriu-te aquí

 

ESS i EA

Comparteix la notícia