Amanides salvatges: taller etnobotànic

Carregant Esdeveniments

Sortida i tastet de les desenes de plantes que ens envolten, que poden aportar gust, alegria i salut a les nostres amanides.

Diuen que hi existeixen unes 30,000 plantes mengívoles al món, de les quals 20 representen el 90% de les que mengem…
Què ens estem perdent?

Doncs el gust picantó de créixens, l’autèntic enciam silvestre, aquell punt de clorofil·la dels trèvols, o un arc de Sant Martí de flors comestibles. Milers (!) de plantes que simplement no tenen una sortida comercial, no es conreen tan fàcil com les plantes domesticades, o no són grans i lluents… I també nutrients i propietats que sovint s’han perdut en les plantes conreades.

Aquest rebost natural el tenim en sortir de casa, gratis i a l’abast de tothom. Moltes s’havien fet servir fins no fa tant, coneixement (etnobotànic) que moltes persones estem intentant recuperar i fins i tot, expandir.

Farem una passejada pels camins i corriols de la Cellera de Ter, on trobarem herbes espontànies i parlarem de com identificar-les, quines parts collir i quan, com collir-les de manera segura i respectuosa, i aplicacions terapèutiques d’algunes d’elles.

Acabarem fent un tastet a l’Aula de Natura.

Comparteix l'activitat

Go to Top