A(rt)ction pel canvi climàtic – Focus group

Carregant Esdeveniments

La Fundació Interarts participa en el projecte europeu A(rt)ction, amb la col·laboració de l’associació animal latitude, i des del projecte Desperta (art i natura).

Aquesta iniciativa “pot considerar-se una solució nascuda del desafiament per a contribuir a un futur més sostenible. Aprofitem el poder d’influència de les arts i l’emprenedoria verda per a conscienciar sobre els problemes mediambientals i fomentar un canvi de comportament positiu.”

A(rt)ction pretén fomentar i reforçar el sentit d’iniciativa de les joves promovent l’esperit empresarial ecològic a través de l’aprenentatge creatiu, així com educar a joves artistes i treballadores juvenils perquè es converteixin en veritables agents del canvi a l’hora d’abordar els reptes del canvi climàtic a escala local, nacional i de la UE.

En aquest context, un Pla d’estudis -Els artistes com a actors verds del canvi- va ser dissenyat per cada membre del consorci per a satisfer les necessitats dels joves artistes visuals creatius de tota la UE el treball de la qual està -o té el potencial d’estar- relacionat amb el medi ambient i, per tant, el potencial de sensibilitzar sobre els reptes mediambientals. El pla d’estudis per a artistes es posarà aviat a la disposició del públic a través d’una plataforma digital.

El resultat 3 del projecte és un Toolkit – Artistes pel canvi climàtic – dissenyat per a proporcionar els elements pràctics essencials per a professionalitzar a les artistes mitjançant el desenvolupament del seu esperit empresarial ecològic i proporcionant-los assessorament de professionals sobre com abordar el canvi climàtic a través del seu treball. A través d’una sessió de focus group es captarà els pensaments i la veu d’artistes i professionals per a utilitzar-los com a part de la campanya en la introducció del Toolkit.

Activitats que s’impulsen per a participar en l’A(rt)ction

* El dijous 20 de juliol de 18 a 19h en línia, es dinamitza un grup de discussió (focus group en línia) amb l’objectiu d’escoltar algunes idees de professionals del sector de l’educació ambiental, artistes participants, persones vinculades al món de l’educació i la participació social, al voltant del canvi climàtic i generar un debat sobre com abordar-lo a través de l’art. La sessió serà conduida per Irene Cervera Buisán, presidenta de l’associació animal latitude i Raquel Uterga, secretària de l’associació, coordinadores del projecte Desperta, art i natura.

* El dimecres 20 de setembre, es porta a terme una acció formativa a l’Aula Ambiental Bosc Turull , a Barcelona (SCEA – Societat Catalana d’Educació Ambiental) dirigida a joves artistes, en particular a aquelles persones interessades en les qüestions del canvi climàtic i els reptes mediambientals. Les places són limitades.

Si ets una artista, professional de l’educació ambiental, o treballes entorn aquests mons, aquests esdeveniments t’interessen! Suma’t participant en aquests dues activitats (sense cost, 100% subvencionades) emplenant aquest formulari d’inscripció.

Nota: les activitats són en castellà, ja que participaran persones de diverses nacionalitats i serà la llengua comuna per a poder compartir i debatre.

Comparteix l'activitat

Go to Top