La Fundació Interarts participa en el projecte europeu A(rt)ction, amb la col·laboració de l’associació animal latitude, i des del projecte Desperta (art i natura).
Aquesta iniciativa pot considerar-se una solució nascuda del desafiament per a contribuir a un futur més sostenible. Aprofitem el poder d’influència de les arts i l’emprenedoria verda per a conscienciar sobre els problemes mediambientals i fomentar un canvi de comportament positiu.
A(rt)ction pretén fomentar i reforçar el sentit d’iniciativa de les joves promovent l’esperit empresarial ecològic a través de l’aprenentatge creatiu, així com educar a joves artistes i treballadores juvenils perquè es converteixin en veritables agents del canvi a l’hora d’abordar els reptes del canvi climàtic a escala local, nacional i de la UE.
En aquest context, un Pla d’estudis -Els artistes com a actors verds del canvi- va ser dissenyat per cada membre del consorci per a satisfer les necessitats dels joves artistes visuals creatius de tota la UE el treball de la qual està -o té el potencial d’estar- relacionat amb el medi ambient i, per tant, el potencial de sensibilitzar sobre els reptes mediambientals. El pla d’estudis per a artistes es posarà aviat a la disposició del públic a través d’una plataforma digital.
El resultat 3 del projecte és un Toolkit – Artistes pel canvi climàtic – dissenyat per a proporcionar els elements pràctics essencials per a professionalitzar a les artistes mitjançant el desenvolupament del seu esperit empresarial ecològic i proporcionant-los assessorament de professionals sobre com abordar el canvi climàtic a través del seu treball. A través d’una sessió de focus group es captarà els pensaments i la veu d’artistes i professionals per a utilitzar-los com a part de la campanya en la introducció del Toolkit.
Activitats que s’impulsen per a participar en l’A(rt)ction:
- El dijous 20 de juliol de 18 a 19 h en línia, es dinamitza un grup de discussió (focus group en línia) amb l’objectiu d’escoltar algunes idees de professionals del sector de l’educació ambiental, artistes participants, persones vinculades al món de l’educació i la participació social, al voltant del canvi climàtic i generar un debat sobre com abordar-lo a través de l’art. La sessió serà conduida per Irene Cervera Buisán, presidenta de l’associació animal latitude i Raquel Uterga, secretària de l’associació, coordinadores del projecte Desperta, art i natura.
- El dimecres 20 de setembre, es porta a terme una acció formativa a l’Aula Ambiental Bosc Turull, a Barcelona (SCEA – Societat Catalana d’Educació Ambiental) dirigida a joves artistes, en particular a aquelles persones interessades en les qüestions del canvi climàtic i els reptes mediambientals. Les places són limitades.
Si ets una artista, professional de l’educació ambiental, o treballes entorn aquests mons, aquests esdeveniments t’interessen! Suma’t participant en aquestes dues activitats (sense cost, 100% subvencionades) emplenant aquest formulari d’inscripció.
Nota: les activitats són en castellà, ja que participaran persones de diverses nacionalitats i serà la llengua comuna per a poder compartir i debatre.