Des de L’Olivera – Can Calopa, el Pla estratègic Metropolità i l’Espai Consum Responsable s’organitza un any més el Cicle de Diàlegs a Can Calopa. Sota el títol “El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari”, es faran tres sessions de taules rodones per abordar qüestions que ens interpel·len en els àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic.
Sentirem la veu de persones productores, acadèmiques, divulgadores, cuineres i investigadores. A més, debatrem sobre com l’agricultura periurbana, la recuperació de varietats antigues, la preservació del mosaic agroforestal, l’aposta per un consum responsable, la divulgació del patrimoni agroalimentari i l’educació defineixen, ja avui, el futur de la cultura alimentària a l’àrea de Barcelona.
El primer debat l’obrim aprofitant l’època de l’horta i el cultiu del tomàquet mandó, una varietat autòctona de la serra de Collserola, de la mà de l’Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana i una de les més reconegudes del panorama culinari barceloní. La cuinera ha publicat conjuntament amb Marina Montenegro el llibre Receptes al rescat (La Galera), sobre ecologisme i malbaratament alimentari.
També comptarem amb Nacho Peres, responsable d’horticultura de Green for Good, un projecte d’horticultura social de la Fundació Ferrer Sustainability destinat a l’elaboració d’aliments i plats preparats per a menjadors socials i entitats del tercer sector.
Finalment, també hi participarà Alfred March, que reivindica i promou la tasca que duen a terme els darrers pagesos i ramaders de la Serra de Collserola perquè creu amb fermesa amb l’agricultura com a motor de transformació social.
No us ho perdeu! Hi haurà tastet de benvinguda i degustació del vi Vinyes trobades (l’Olivera).
Cal inscriure’s prèviament tant al diàleg com si desitgeu quedar-vos a sopar.