CA ES EN FR
Inici > Agenda > El tomàquet Mandó i l’horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola [Cicle diàlegs a l’Era de Can Calopa: El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari]

El tomàquet Mandó i l’horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola [Cicle diàlegs a l’Era de Can Calopa: El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari]

Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

Des de L’Olivera – Can Calopa, el Pla estratègic Metropolità i l’Espai Consum Responsable s’organitza un any més el Cicle de Diàlegs a Can Calopa. Sota el títol “El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari”, es faran tres sessions de taules rodones per abordar qüestions que ens interpel·len en els àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic.

Sentirem la veu de persones productores, acadèmiques, divulgadores, cuineres i investigadores. A més, debatrem sobre com l’agricultura periurbana, la recuperació de varietats antigues, la preservació del mosaic agroforestal, l’aposta per un consum responsable, la divulgació del patrimoni agroalimentari i l’educació defineixen, ja avui, el futur de la cultura alimentària a l’àrea de Barcelona.

El primer debat l’obrim aprofitant l’època de l’horta i el cultiu del tomàquet mandó, una varietat autòctona de la serra de Collserola, de la mà de l’Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana i una de les més reconegudes del panorama culinari barceloní. La cuinera ha publicat conjuntament amb Marina Montenegro el llibre Receptes al rescat (La Galera), sobre ecologisme i malbaratament alimentari.

També comptarem amb Nacho Peres, responsable d’horticultura de Green for Good, un projecte d’horticultura social de la Fundació Ferrer Sustainability destinat a l’elaboració d’aliments i plats preparats per a menjadors socials i entitats del tercer sector.

Finalment, també hi participarà Alfred March, que reivindica i promou la tasca que duen a terme els darrers pagesos i ramaders de la Serra de Collserola perquè creu amb fermesa amb l’agricultura com a motor de transformació social.

No us ho perdeu! Hi haurà tastet de benvinguda i degustació del vi Vinyes trobades (l’Olivera).

Cal inscriure’s prèviament tant al diàleg com si desitgeu quedar-vos a sopar.

Comparteix l'activitat

Go to Top