Comptarem amb la participació de:
Carme Gasulla, Regidora d’Acció Ambiental i Transició Ecològica; Regidoria d’Urbanisme i Territori, Ajuntament Sitges
Sara Contel Martín, Coordinadora de la Demarcació de Costes a Cataluña
Diego Fernández Sanz, Cap de la Demarcació de Costes a Catalunya (Barcelona)
Amadeu Déu, Director Tècnic del GEM
Miquel Canals Artigas, Director del Departament de Dinàmica de la Terra i de l’Oceà, UB – Universitat de Barcelona
Jorge B. Guillén, Investigador Sènior de l’ICM
Pere Andreu Ubach de Fuentes, PhD. Structural Analysis (UPC) & MSc. Construction Engineering & Management (MIT) & Enginyer de Camins, Canals i Ports (UPC)
Dr. Vicenç Gracia, Associate Professor Responsible of Coastal Morphodynamics Àrea, Laboratori Enginyeria Marítima, LIM/UPC
Jesús Coines, Biodiversitat Sitges
Oskar Stöber, Gremi d’Hostaleria de Sitges
Gemma Roset, Cap de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Jornada per veure les accions ja instaurades en alguns Municipis i estudiar quines solucions son les més adequades per la gestió del litoral i la sorra a les platges, la seva regeneració i conservació, tenim la màxima cura per l’entorn i la biodiversitat.
Veurem els dragatges de sorres en fons marí i el seu control mediambiental: els informes de compatibilitat amb l’estratègia marina.
Espigons inflables: una solució innovadora i sostenible al repte de la gestió dels sediments de la costa
Del monitoratge a la gestió “intel·ligent” del sediment a les platges urbanes
Alternatives per a una adaptació costanera sostenible
Es presentaran el Estudi tècnic sobre l’evolució temporal de la línia de costa i la regeneració de les platges del terme municipal de Sitges i la Cartografia dels fons marins de Sitges: batimetria, sedimentologia i hàbitats bentònics
Es presentarà el estudi cartogràfic dels fons marins de Sitges: batimetria, sedimentologia i hàbitats bentònics. Estudi encarregat per la Regidoria de Governació, Urbanisme i Espais Naturals i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sitges, el Grup de Recerca de Geociències Marines de la Universitat de Barcelona (UB), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), i que té com a autors a M. Canals, E. Ballesteros, D. Amblàs, E. Jordana i S. Pinedo.
També el estudi tècnic sobre l’evolució temporal de la línia de costa i la regeneració de les platges del terme municipal de Sitges. Encarregat per l’Ajuntament de Sitges al GEM – Geociències i Exploracions Marítimes, que te com autors a Amadeu Deu, Ariadna Salabarnada, Queralt Guerrero, Laia Beni, Rafael Nicolás del Castillo.
La Biodiversitat i la gestió de la sorra a Vilanova i la Geltrú, Gemma Roset, Responsable de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
El mateix dia de la Jornada, es crearà un Grup de Treball, per anar estudiant i proposant les possibles accions a fer.
El perfil dels assistents és transversal i involucra des de tècnics municipals a representants de les administracions públiques, investigadors científics, entitats, empreses relacionades amb la gestió dels espais públics, així com els usuaris i les empreses del sector econòmic.
Al finalitzar disposarem de un càtering / networking en la terrassa de l’Edifici Miramar