Categories: GeneralPublished On: 02/08/2021

Bon estiu i suma’t a la SCEA!

Marxem de vacances, però els nostres projectes segueixen avançant.  Enguany, estem treballant de valent per obtenir el reconeixement merescut de les persones i entitats que es dediquen amb passió i coneixement a l’educació ambiental.  Aquests més de 18 mesos de covid han posat en relleu la importància vital, mai millor dir, de prendre consciència que som part i alhora incidim críticament en el nostre medi. Tant si fa molts o pocs anys que ja ho saps, com especialment ara,  amb l’emergència climàtica i ambiental que patim, si vols implicar-te per a enfortir el sector de l’educació ambiental, o vols saber i participar de tot el que hi fem, et convidem a fer-te soci o sòcia de la SCEA

Cal generar espais idonis i independents on tirar endavant els nostres projectes i alhora generar prou incidència política i social tant sobre les qüestions emergents com aquelles que ens han de dur a consolidar un camí de sostenibilitat.  A la SCEA  treballem per construir una xarxa prou estesa i arrelada al nostre territori per aconseguir-ho, i creiem que és indispensable sumar sinergies i ampliar horitzons. Fer de la nostra comunitat un espai d’acollida per a les generacions més joves tot compartint l’experiència acumulada dels nostres socis i sòcies més antics, és el què ens permetrà seguir posicionant l’educació ambiental al centre de l’agenda social i política.

Què és i com formar part de La SCEA?

La Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) és una associació creada l’any 1985 per tal d’impulsar una educació renovada que contempli la problemàtica socio-ambiental i alhora contribueixi a formar i capacitar una ciutadania amb voluntat d’analitzar-la, de donar-hi respostes i passar a l’acció. Des dels seus inicis ha impulsat projectes de treball compartits, interdisciplinaris i distribuïts per tot el territori català amb la finalitat de fer progressar tant el desenvolupament de l’educació ambiental com el dels i les professionals que s’hi dediquen. 

Entenem l’educació ambiental com a qualsevol procés educatiu que condueixi a un millor coneixement i comprensió del medi i a una conseqüent presa d’actituds conscients i coherents en vers la protecció i millora del medi en tota la seva dimensió humana.

Actualment, l’entitat agrupa unes 215 professionals del món de l’educació ambiental i persones interessades, de perfils i àmbits laborals diversos, i amb l’objectiu comú de treballar per la sostenibilitat des de l’educació. Les finalitats de l’entitat, entre d’altres, són les següents: 

  • Estimular, promoure i difondre recerques, estudis i activitats relacionades amb l’educació ambiental a fi de progressar en el seu desenvolupament.
  • Cercar i consolidar punts de referència en educació ambiental 
  • Facilitar la publicació i la difusió de bibliografia i recursos 
  • Afavorir xarxes d’intercanvi d’experiències per assolir un enriquiment personal i institucional

Si vols formar part d’aquest projecte, et convidem a fer-te soci/a de la SCEA.  Només cal que emplenis aquest formulari i contactarem amb tu.

Si ja formes part d’una organització vinculada al sector, sumeu-vos al cens i publiqueu les vostres activitats a l’agenda (codi d’accés SCEA2020)!

Durant aquest estiu compartirem informació a les xarxes, però la Secretaria Tècnica romandrà tancada des d’avui 2 d’agost fins al 31 d’agost.

Bones vacances i fins aviat!

 

 

Comparteix la notícia