Ateneu de Fabricació la Fàbrica del Sol

Inici > Ateneu de Fabricació la Fàbrica del Sol
Inici > Ateneu de Fabricació la Fàbrica del Sol

Ateneu de Fabricació la Fàbrica del Sol

Passeig Salvat Papasseit, 1, 08003
Barcelona, Barcelona
L’Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol és un servei públic on s’empodera la ciutadania en l’ús de les noves tecnologies de fabricació digital. Dins de la Xarxa d’Ateneus, l’àmbit d’actuació d’aquest equipament està basat en la sostenibilitat.

L’ateneu està situat dins la Fàbrica del Sol, un edifici patrimoni de l’Ajuntament amb categoria de bé cultural i d’interès local. Inicialment construït com a part de la seu de la Fàbrica Catalana de Gas, es va rehabilitar per visualitzar el pas d’una vella cultura industrial a una nova visió de l’ús de les tecnologies basada en el coneixement i el respecte als cicles ecològics d’energia, matèria i aigua, dels quals tots formem part.

Això reforça que des de l’Ateneu de la Fàbrica del Sol es desenvolupin projectes que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones en el terreny de l’autosuficiència energètica, així com projectes vinculats a l’economia circular.

Qualsevol projecte es pot repensar des d’un punt de vista sostenible aplicant criteris d’ecodisseny i estalvi energètic. Com, per exemple, evitant la compra de materials per a la fabricació dels projectes, reutilitzar materials afavoreix la prevenció de residus i els converteix en un nou recurs.

L’equipament disposa d'un espai diàfan que facilita el treball col·laboratiu, on es poden fer exposicions, tallers de fabricació i formació, i amb màquines d’impressió 3D, brodadora digital, màquina de cosir, viniladora i estampadora de vinils. També ofereix un Espai Taller, en el qual trobem tecnologies de fabricació de gran format, com la màquina de tall làser, fresadora CNC, serra de biaixos, injectora i laminadora de plàstics, etcètera.​
Gestionat per: Ajuntament de Barcelona
Concessió: Sí, amb un Ajuntament
Tipus d’espai: Aula Ambiental
Dades de contacte
93 256 44 38

ajuntament.barcelona.cat/ateneusdefabricacio/ca/

Persona de contacte: Belén Fernández
Tipus d’organització: Administració pública

Comparteix

Go to Top