Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històric i Natural

Inici > Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històric i Natural
Inici > Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històric i Natural

Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històric i Natural

C/ Farigola, 2-8
Santa Margarida i els Monjos, Barcelona
El Molí del Foix, Centre d’Interpretació Històrica i Natural és un equipament municipal ubicat a les antigues instal·lacions d’un molí fariner medieval al nucli dels Monjos (municipi de Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedès) que aprofitava l’aigua del riu Foix per a moldre gra i produir farina.
Va funcionar com a molí fariner primer i industria farinera després, fins entrat el segle XX, quan canvià la seva activitat per celler i magatzem de vi.

El Molí té una sala d’exposicions temporals situada a la planta baixa de l’edifici, just a l’entrada, des d’on es pot observar la pedra original que fora el sostre de la sala de les moles.
L’Aula de Natura es troba a la primera planta, on antigament hi havia l’habitatge dels masovers. És una sala polivalent amb un espai destinat a treball intern, reunions i on s’ubica el Centre de Documentació Ambiental.
La Sala de les Moles es troba en un nivell inferior, on antigament es localitzava la maquinària del molí fariner. Ha estat restaurada respectant els elements arquitectònics originals. El terra està cobert de fusta i vidre, que permet observar on s’ubicaven les moles i els antics cups de vi. Es tracta d’una sala de caràcter polivalent per a realitzar-hi activitats diverses com ara xerrades, exposicions, concerts,..
A l’exterior trobem el Jardí botànic on hi són representades espècies que pertanyen a diferents comunitats vegetals de l’Alt Penedès.
Gestionat per: Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos
Concessió: Sí, amb un Ajuntament
Tipus d’espai: Equipament Ambiental
Dades de contacte
938186928

www.molidelfoix.cat/

Persona de contacte: Josep Maria Calaf
Tipus d’organització: Administració pública

Comparteix

Go to Top