Categories: Agenda, GeneralPublished On: 23/01/2024

Educació Ambiental per a la justícia ecosocial al III Congrés Nacional d’Educació Ambiental

Ser una comunitat vinculada i forta és essencial per fer front a les adversitats. Davant d’un futur on la justícia i la igualtat no estan assegurades, consolidar comunitats esdevé més important que mai.
La Societat Catalana d’Educació Ambiental defensa el paper clau de l’Educació Ambiental en la construcció d’una transició ecosocial veritable i justa. No obstant això, la voluntat individual no és suficient; és indispensable alinear-la amb la voluntat política i la complicitat cívica.

Aquesta visió pren vida en el III Congrés Nacional d’Educació Ambiental, un esdeveniment que consolida aquest alineament. Iniciada la proposta i el disseny d’aquest espai a principis de l’any passat, el congrés, organitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, tindrà lloc aquesta mateixa setmana.

Aquest congrés serveix com a punt de trobada per a tots els actors implicats en l’educació ambiental al territori català. Durant tres dies, es preveu articular, reforçar i dotar d’impuls aquesta xarxa d’agents compromesos amb la visió estratègica de l’educació ambiental, considerant-la una eina indispensable per construir comunitats més capacitades per avançar cap a la justícia ecosocial.

Els membres i representants de l’entitat participaran activament en els diversos espais organitzats per a cada dia del congrés. El dijous 25, en format virtual, es compartirà la feina feta al llarg de l’any per a l’establiment d’estàndards professionals i condicions laborals que garanteixin un desenvolupament sostenible de l’Educació Ambiental. A més, es presentaran les futures línies d’acció. Recordeu que les inscripcions a la sessió virtual encara estan obertes.

El divendres, els participants prendran part en la dinamització d’espais de comunicació, on molts d’ells presentaran projectes destacats en els vuit àmbits d’exposició: implicació de la comunitat local, salut i benestar, justícia ecosocial, nous llenguatges per a l’Educació Ambiental, aprenentatge mutu, governança i corresponsabilitat, consum responsable, i disseny i gestió de l’Educació Ambiental.

Aquest congrés és una invitació a tothom interessat en l’articulació del treball conjunt a través de l’Educació Ambiental. El programa, el llistat de comunicacions i la possibilitat de consultar dubtes estan disponibles a la web del III Congrés Nacional d’Educació Ambiental.

Us hi esperem a totes, ja que no hi ha temps per a no participar-hi.

Teniu algun dubte? Escriviu-nos! scea@scea.cat

Comparteix la notícia