Categories: GeneralPublished On: 08/09/2022

Nous recursos educatius per la tornada de setembre

En el mes de setembre compartim aquests recursos que ens arriben des del Sostenible, la Direcció d’Innovació Socioeconòmica i la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

1.Recursos des de la temàtica de la Innovació Socioeconòmica

Des de Barcelona Activa es fomenta i enforteixen les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica. Cooperen en l’impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. S’ofereixen recursos formatius, programes i d’altres, que podeu consultar i gaudir, encara que no estigueu ubicades a Barcelona.

Més informació

2. Un curs per millorar la qualitat de l’aire

Recurs d’educació ambiental, elaborat i produït per la Diputació de Barcelona, que s’ofereix als municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Els continguts d’enguany conviden a l’actuació i mobilització per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire i, així, la salut de tothom.

Més informació

3. Guia ciència ciutadana i natura

Escoda, V., García, J., Sala, M., i Xifra, C. (2022). Ciència ciutadana i natura: un repte per a l’educació, per a la sostenibilitat. Generalitat de Catalunya. Servei d’Educació Ambiental. https://bit.ly/3AYw7Jq

Temàtiques: Desenvolupament sostenible – Ensenyament – CatalunyaEducació ambiental – Catalunya.

Guia que pretén ajudar els centres educatius a convertir els projectes de ciència ciutadana en experiències d’aprenentatge significatiu i vinculades al currículum, tot treballant-ne l’estructuració o la seqüenciació, el foment de la participació activa d’infants i joves, o la revisió de metodologies educatives.

4. Las especies amenazadas ante el cambio climático

Las especies amenazadas ante el cambio climático. (2020). UICN. Oficina Técnica Comité Español. https://bit.ly/3IM5UQk

Temàtiques: Canvis climàticsEducació ambiental – EnsenyamentFauna – Protecció.

Recurs pedagògic dirigit a educació primària i secundària per conèixer i entendre l’efecte del canvi climàtic sobre les espècies amenaçades d’extinció en el context de la Llista Vermella de la UICN. Inclou propostes per a la reflexió, l’observació, l’aprenentatge, la investigació i l’experimentació.

5. Guia per a la integració de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris als sistemes de gestió ambiental

Sarrias Galcerán, M. J., i Masip, J. M. (2021). Guia per a la integració de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris als sistemes de gestió ambiental. Generalitat de Catalunya. https://bit.ly/3IP5zws

Temàtiques: Malbaratament d’alimentsSistemes de gestió medioambientalGestió ambiental – Manuals, guies, etc.

Guia adreçada a empreses del sector agroalimentari que inclou recomanacions i eines perquè les empreses interessades a començar a treballar en la prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament dels aliments puguin desenvolupar un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris (PPRPMA) de manera accessible.

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia