Inici > Actualitat > Oportunitats, subvencions i altres recursos /setembre
Categories: GeneralPublished On: 31/08/2021

Oportunitats, subvencions i altres recursos /setembre

En aquestes dates hi ha actives aquestes subvencions, premis i beques, vinculades al sector de l’educació ambiental, que poden ser del vostre interès!

1. El programa Escoles + Sostenibles ofereix la possibilitat de sol·licitar un suport econòmic per als projectes de curs dels centres que formen part de la xarxa. L’objecte de la convocatòria de suport econòmic és oferir als centres educatius de la ciutat de Barcelona de totes les etapes i nivells, recursos per desenvolupar un pla d’acció –anual o triennal– en el marc del programa Escoles + Sostenibles.    AMPLIACIÓ DE TERMINI! – fins al 7 de setembre es pot tramitar la sol·licitud.

Més informació

 

2. La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB convoca els Premis eines 2021 als millors projectes de transformació social d’àmbit general, d’àmbit vallesà i d’àmbit local. Les línies d’actuació dels projectes candidats hauran d’emmarcar-se en almenys un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Assemblea General de Nacions Unides. El termini és el 14 de setembre

Més informació

 

3. Premis Aprenentatge Servei 2021. La Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei i la Fundació Edebé, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Formació Professional, convoquen els centres d’Educació Infantil-Primària, ESO- Batxillerat i Formació Professional, així com les entitats socials de l’Estat espanyol, als Premis Aprenentatge Servei 2021. Termini fins 30 de setembre de 2021.
Més informació

 

4. La Diputació de Barcelona convoca anualment els Premis a la Prevenció dels Incendis Forestals, amb l’objectiu de guardonar la tasca que realitzen les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). El termini és el 15 de setembre.

Els Premis a la Prevenció són:

Més informació

 

5. S’ha publicat la convocatòria anticipada per a l’any 2022 de subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i les espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020. L’objectiu de les subvencions és el finançament d’actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals de Catalunya, els hàbitats i espècies, l’ordenació dels usos públics i les infraestructures vinculades a aquests usos, i la divulgació del coneixement i la sensibilització en relació amb la seva gestió i conservació. A la web del tràmit hi trobareu la normativa que aplica i la informació relacionada amb aquesta convocatòria. Termini de presentació de sol·licituds: del 14 d’agost fins al 30 de setembre.  Més informació

 

6. Torna el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, que la institució convoca anualment per promoure i reconèixer projectes i actuacions impulsats des dels ens locals per a millorar i preservar l’entorn natural. Ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen temps de presentar-s’hi fins al 30 de setembre.

Més informació

 

7. El Premi Natura 2000 reconeix una excel·lent gestió de llocs de la xarxa Natura 2000. El seu objectiu és demostrar què és aquesta xarxa, què fa per preservar la biodiversitat d’Europa i com ens beneficia a tots. El premi també ret homenatge a tots aquells que treballen incansablement perquè Natura 2000 sigui un èxit.

Les categories mostren els millors casos d’èxit per preservar la natura d’Europa. S’inclou, entre d’altres, l’àmbit de comunicació, amb casos que van conduir a una major consciència sobre Natura 2000, i que van portar canvis positius i duradors en les actituds o el comportament envers la xarxa. Convoca la Comissió Europea, i el termini de la convocatòria és el 30 de setembre de 2021.

Més informació

 

8. L’Ajuntament d’Olot, per mitjà del Museu dels Volcans i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, convoca la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals 2021, amb l’objectiu de fomentar la recerca en el camp de les ciències naturals en l’àmbit de la comarca de la Garrotxa.

A la pàgina web dels Museus d’Olot – Museu dels Volcans també hi trobareu les bases de la Beca en format pdf. La dotació de la Beca és de 4.500€ i el termini de presentació de treballs és el 30 de setembre de 2021

Més informació

 

9. La Fundació Carulla i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya han presentat una nova i ampliada edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil, que volen reconèixer,visibilitzar i premiar els projectes transformadors que impulsen les joves organitzades del país. Es seguirà donant el Premi Orgull, el Premi Singular, el Premi Impacte, el Premi Horitzó i, com a novetat, també el Premi Estímul de l’educació en el Lleure, de la Fundació Carulla. 

La convocatòria dels premis ja està oberta i es poden enviar propostes fins el 22 d’octubre. Els resultats s’anunciaran el 16 de novembre. 

Més informació

 

10. Els Premis Ciències Ambientals són una iniciativa del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya, que té com a principal objectiu donar a conèixer el paper fonamental que el col·lectiu de les ciències ambientals té en les transformacions socials, econòmiques i culturals del segle XXI.

S’entén per “Iniciativa Ambiental” qualsevol activitat, treball o projecte empresarial,  d’educació ambiental, d’activitat de recerca, de treball final d’estudis, de comunicació ambiental o qualsevol altre iniciativa a on es destaqui el paper de les ciències ambientals. Termini: 25 d’octubre de 2021

Més informació

 

11. La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, convoca enguany els Premis Nacionals de Recerca. Aquests guardons reconeixen i reflecteixen les diverses facetes tant de l’activitat investigadora com de les iniciatives de comunicació i divulgació científica, de mecenatge científic i de cooperació pública i privada en projectes d’R+I a Catalunya.

Segons les bases dels Premis, les universitats (òrgans de govern, facultats, escoles, departaments), els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, les empreses i fundacions i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories.

Més informació

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre alguna subvenció, premi o altres possibilitats de finançament i reconeixement, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia