Inici > Actualitat > Participa al PAEAS (Pla d’Acció de l’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat)
Categories: GeneralPublished On: 21/05/2021

Participa al PAEAS (Pla d’Acció de l’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat)

Us informem que ja s’ha publicat a la web de la Fundación Biodiversitat l’enquesta per al procés de participació pública del PAEAS (Plan de Acción de Educación Ambiental para la Sostenibilidad), que estarà oberta fins el 26 de maig.

Us facilitem els enllaços on podreu consultar l’esborrany i participar a l’enquesta del procés participatiu si ho considereu oportú:

Fundación Biodiversidad | PLAN DE ACCIÓN DE EDUCACIÓN AMBIENTAL (PAEAS) (fundacion-biodiversidad.es)

Enllaç directe a l’enquesta

ANTEDECEDENTS

Vint anys després de la publicació del Llibre blanc de l’Educació Ambiental a Espanya, la necessitat d’impulsar nous esforços, aclarir prioritats i coordinar iniciatives en l’àmbit de l’educació ambiental per a la sostenibilitat és palesa. La confluència de diferents factors ha afavorit el llançament d’un nou procés de reflexió estratègica, que culmina en el Pla d’Acció d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat (d’ara endavant, PAEAS) i que té com a objectiu impulsar un canvi cultural que permeti respondre adequadament als reptes socioambientales contemporanis de manera coordinada, participada i amb corresponsabilitat institucional i social. Dóna compliment, igualment, al compromís del Govern d’Espanya recollit en la Declaració davant l’Emergència Climàtica i Ambiental.L’elaboració del PAEAS s’ha desenvolupat en dues fases. En la primera, es va definir un treball organitzat a partir de deu àmbits de l’educació ambiental per a la sostenibilitat (EAS) a Espanya. Es van recollir les línies d’acció prioritàries en cadascun dels sectors, incorporant al PAEAS una visió multisectorial i àmplia de l’educació ambiental que es planteja per a fer front a la crisi ambiental i als reptes per a la sostenibilitat en els pròxims anys.

A partir d’aquest treball de participació, es va elaborar un document base que recollia les visions, propostes i idees de més de 300 persones expertes relacionades amb la EAS, i que constitueix la referència i punt de partida de la segona fase per a la redacció del present document, coordinat des d’un grup de treball constituït pels Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i el Ministeri d’Educació i Formació Professional.

El Pla d’Acció estableix un marc de treball consensuat en el qual es reflecteixen sis eixos operatius i 61 accions clau a desenvolupar per part de l’Administració General de l’Estat en matèria de EAS en un període de 5 anys des de la seva aprovació, així com orientacions de treball i propostes d’acció per a altres sectors i agents implicats.

Es pot consultar aquesta documentació en aquesta pàgina web de la Fundación Biodiversitat.

A través d’aquest enllaç d’accés a l’enquesta volem sotmetre el Pla d’Acció d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat (2021-2025) a un procés encara més ampli de validació i enriquiment. Respondre a l’enquesta porta una durada d’entre 20 i 30 minuts si es realitzen aportacions per a un dels eixos, per la qual cosa el temps total variarà depenent del nombre d’eixos en els quals participar. Les aportacions seran d’enorme utilitat per a l’elaboració del PAEAS. Serviran per a conèixer quines accions es consideren més rellevants o fins i tot incorporar noves accions.

L’enquesta romandrà oberta fins al 26 de maig.

Una vegada finalitzat el procés d’anàlisi, el document final del PAEAS podrà consultar-se aquí.

 

Noticia extreta de la web de la Fundación Biodiversidad

Coordinadors: Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i el Ministeri d’Educació i Formació Professional

Comparteix la notícia