FINALITZADA – Píndola formativa: Comunicació No Violenta i Educació Ambiental
INTRODUCCIÓ
La crisis ambiental que patim a dia d’avui té les seves arrels en la forma que tenim els humans, especialment a Occident, de relacionar-nos entre nosaltres i amb el medi natural en el que vivim. Aquesta relació esta fonamentada en la violència i l’abús que, a la vegada, neix de la desatenció que hi ha a les necessitats humanes bàsiques.
A finals del segle passat, el Nord-americà Marshall Rosenberg va reflexionar sobre la problemàtica i va crear el model de la Comunicació No Violenta, un model senzill i molt pràctic per construir relacions sanes i respectuoses.
Sobre aquest model parlarem en la formació i, sobretot, veurem com poder-lo aterrar a la pràctica professional de l’educació ambiental, tan per relacionar-nos amb els demés com per resoldre conflictes.
FORMADORS
Aquesta formació serà a càrrec de Rafael Cortés, sociòleg i soci de la SCEA.
OBJECTIUS
- Conèixer l’obra de Robert Marshall i els conceptes bàsics de la CNV; què és la Comunicació No Violenta i en que es diferencia de la Comunicació Violenta?
- Aprendre eines concretes per aplicar els quatre passos de la CNV
- Reflexionar i aplicar a la realitat concreta dels educadors/es ambientals els principis de la CNV
METODOLOGIA
Aquest curs te un format exclusivament on-line de dues hores de duració.
Durant aquestes dues hores hi haurà una primera exposició teòrica de la vida i obra de Marshall Rosenberg, així com dels conceptes claus del model creat per ell mateix de la CNV
A continuació, es treballaran casos concrets proposats pel formador així com pels mateixos participants. A partir del treball de casos s’aprofundiran en els conceptes de la CNV i d’altres complementaris com el Triangle de Karpman o la Brúixola emocional de Dittmar.
Formació gratuïta. Subvencionada al 100% a través del programa Estenem la sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.
