Inici > Què fem? > Formació > Comunicació no violenta i educació ambiental

Comunicació no violenta i educació ambiental

Des de la SCEA oferim un nou curs formatiu presencial, en el marc del programa Estenem la Sostenibilitat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta formació és una sessió presencial a l’Aula Ambiental Bosc Turull, que aborda la temàtica de la Comunicació no violenta en el context de l’educació ambiental.

Des de l’educació ambiental promoven canvis d’hàbits, el respecte per la natura, la relació amb l’entorn des del respecte, un consum més responsable i sostenible… i tot sovint trobem persones amb les que hem d’interactuar, que no tenen interès en aquests temes.

La comunicació no violenta (abreujada com CNV, també anomenada comunicació compassiva o comunicació colaborativa​) és un procés de comunicació desenvolupat per Marshall Rosenberg a inicis dels anys seixanta. La CNV es basa en la idea que totes les persones tenen la capacitat de compassió, i solament recorren a la violència o al comportament que fa mal a altres quan no reconeixen estratègies més efectives per a satisfer les seves necessitats. Hàbits del pensament i la parla que condueixen a l’ús de violència (psicològica i física) són apresos a través de la cultura.

Amb l’Anahí Sarasola, especialista en aquesta temàtica, docent i conductora d’aquesta sessió, descobrirem molt més sobre la Comunicació No Violenta, i com la podem introduir en la nostra vida, en l’àmbit professional i com a educadores ambientals, però també en les nostres relacions personals.

Sessió de 8 hores, dissabte 22 d’octubre de 2022

Lloc: Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig de Turull 2, 08023 Barcelona- Mapa). Metro L3 Vallcarca.

Horari: de 10 a 18 h (es dina al mateix espai, que disposa de nevera i microones)

Inscripcions

Dirigida  persones que treballen actualment en el sector de l’educació ambiental, i altres persones interessades. Hi ha 15 places, tenint prioritat les sòcies i socis de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

Per a fer l’inscripció s’ha d’emplenar el formulari, i un cop realitzat el pagament es confirmarà la plaça al curs.

Cost

  • 15€ sòcies i socis de la SCEA
  • 35€ per a públic en general

Si necessiteu més informació podeu escriure un correu electrònic a la Secretaria Tècnica a scea@scea.cat

Informació pràctica

On?

Aula Ambiental Bosc Turull, Barcelona

Quan?

Dissabte 22 d'octubre, de 10 a 18 h

Organitza
Amb el suport de: