Inici > Què fem? > Formació > Ecofeminismes i educació ambiental: reflexions i abordatges pràctics des de l’ecologia política i la perspectiva decolonial

Ecofeminismes i educació ambiental: reflexions i abordatges pràctics des de l’ecologia política i la perspectiva decolonial

Descobreix les connexions entre justícia de gènere i sostenibilitat i adquireix eines per incorporar-les a la teva pràctica educativa.

En un món on les dinàmiques de poder, gènere i ecologia es creuen de maneres complexes i sovint injustes, és vital construir espais de comprensió i ponts d’acció. L’ecofeminisme, amb la seva fusió única de crítica ecològica i de gènere, ens ofereix una lent a través de la qual podem examinar i actuar sobre aquests entrellats. A més d’explorar i reflexionar sobre les interseccions entre la justícia de gènere i la sostenibilitat ambiental, els participants descobriran eines concretes per integrar aquesta perspectiva a la pràctica educativa ambiental.

Sobre el curs

Impartit per l’Observatori del Deute Global, una xarxa d’investigació i activisme per la justícia climàtica, la justícia financera i la defensa dels béns comuns, i MEL Educació Ambiental, entitat de la SCEA especialitzada en educació ambiental i justícia global, aquesta píndola et proporcionarà un marc de coneixement per abordar les complexitats de les relacions entre gènere, ecologia i poder en la pràctica educativa ambiental.

La formació tindrà la participació d’experiències del Sud Global.

Continguts
  1. Introducció als Ecofeminismes i la seva vinculació amb l’Educació Ambiental 
  2. Ecofeminismes i Ecologia Política: gestió dels ecosistemes i conflictes ambientals amb implicació política 
  3. Ecofeminismes del Sud Global: defensa del territori amb la perspectiva decolonial  
  4. Part pràctica per descobrir eines concretes i generar reflexió col·lectiva 

 

Formació gratuïta. Subvencionada al 100% a través del programa Estenem la sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Informació pràctica

On?

En Línia

Quan?

Dimarts 7 de novembre de 17 a 19h

Organitza
Amb el suport de: