Inici > Què fem? > Formació > Educació ambiental inclusiva: Discapacitat Intel·lectual

Educació ambiental inclusiva: Discapacitat Intel·lectual

Desmitifica i reflexiona sobre l'educació ambiental per a persones amb discapacitat intel·lectual, identificant perfils i explorant noves propostes.

En un món creixentment conscient de la necessitat d’una educació ambiental, no podem oblidar la importància d’incorporar i reconèixer a totes les persones, independentment de les seves capacitats. És essencial dotar els professionals de l’educació ambiental amb les habilitats i coneixements per a una interacció respectuosa i empàtica amb les persones amb Discapacitat Intel·lectual. Aquesta formació està meticulosament dissenyada per ajudar els educadors a comprendre i relacionar-se amb aquest col·lectiu, tot promovent valors fonamentals com la dignitat, la reciprocitat i la generositat. A través d’activitats pràctiques i exemples concrets, les persones participants aprendran com oferir experiències educatives ambientals enriquidores que són tant inclusives com efectives.

 

Sobre el curs

Impartit per Aitor Alkorta de FADEAM – Fundació Els Avets, una entitat sense ànim de lucre que treballa en l’atenció a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, aquesta píndola formativa t’ofereix un marc de coneixement per aprofundir en la inclusió de col·lectius amb discapacitat intel·lectual en la pràctica de l’educació ambiental.

Continguts

Bloc 1Introducció  

  • Parlem de discapacitat
  • Malaltia mental, graus, tipologies.
  • Com em relaciono amb una persona amb D.I.?

Bloc 2El cinc valors en la relació 

  • Dignitat, Reciprocitat, Generositat, Obertura i Competència

Bloc 3Activitats i perfils (4h, pausa de 20”) 

  • 3’R,
  • Horticultura i jardineria.
  • Banys de bosc, flora i fauna.
  • Estimulació sensorial
Metodologia

L’enfocament es basa en la participació i inclou la reflexió oral, l’exposició de casos i dinàmiques vivencials.

Preu d’inscripció

Socis: 15€ / No socis: 35€

 

👇 Inscriu-te per a una educació ambiental més inclusiva i adaptada a totes les persones 👇

Informació pràctica

On?

Aula Ambiental Bosc Turull

Quan?

Dissabte 11 de novembre de 9 a 14 h. + 1 hora de pausa-dinar + 15 a 18 h. Hi haurà 15 minuts de pausa entre cada sessió de dues hores.

Organitza
Amb el suport de: