Formació tardor 2021: Píndoles Estenem la sostenibilitat
Dins el projecte Estenem la sostenibilitat, un programa formatiu per tal d’estendre la cultura de la sostenibilitat, així com facilitar la formació contínua de les persones que treballen en el món de l’educació ambiental, oferim aquestes noves píndoles en línia per aquesta tardor 2021.
Aquestes accions pretenen oferir espais de debat, d’intercanvi d’experiències i sabers entre iguals, on alhora es podrà aprendre de persones i iniciatives significatives. Es convidar a persones i organitzacions expertes o referents en en les temàtiques a tractar, o bé projectes rellevants i inspiradors, per tal de conèixer i aprofundir sobre la seva experiència tot promovent el diàleg, el plantejament de dubtes, reptes i l’empoderament col·lectiu.
Cost: subvencionat 100% per a les persones participants, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Places disponibles: 50 (segons ordre d’inscripció, prioritzant socis i sòcies de la SCEA) (Fes-te soci, fes-te sòcia!)
Requisits:
- És necessari disposar d’un ordinador, amb so i càmera, i una bona connexió a internet.
- Compromís a participar a les sessions en línia.
Sessions
Dimecres 17 de novembre de 2021, píndola 1. Pedagogia i didàctica: eines per a transformar
Descobrirem que ens aporten la pedagogia i la didàctica a les nostres activitats d’educació ambiental, ajudant-nos a generar espais d’aprenentatge per transformar.
A càrrec de Margarida Feliu (Mira-des), pedagoga i educadora ambiental.
Dimarts 30 de novembre de 2021, píndola 2. Gamificació i educació ambiental
En aquesta sessió coneixerem que és la gamificació i si de tot en podem fer un joc. Compartirem eines i recursos per a poder crear jocs i coneixerem experiències reals d’entitats del sector.
A càrrec d’Elena Maestre, especialista en innovació docent i gamificació, amb la participació d’entitats professionals sòcies de la SCEA.
Dijous 2 de desembre 2021, píndola 3. Educació ambiental per la transició eco-social
En aquesta píndola coneixerem conceptes clau sobre la transició eco-social, amb quines eines i recursos hi contribuïm actualment com a educadors i educadores ambientals, i experiències d’organitzacions que treballen en aquesta línia.
A càrec de Mercè Jané (El Garrofer), Pati Homs (L’Aresta. Cooperativa Agroecològica) i EduGlobal Stem