Categories: GeneralPublished On: 28/12/2023

Recursos per a l’educació ambiental a desembre 2023

En el mes de novembre compartim diferents recursos per a l’educació ambiental. Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

 

Recomanacions SCEA:

 

Recomanacions des del CENEAM:

 • I Residència Literària CENEAM 2023. Un espai de treball, allotjament i manutenció per a la creació literària en temes ambientals on cada resident podrà desenvolupar individualment el seu projecte literari.
 • Col·leccionant sostenibilitat. Petites píndoles mensuals sobre consells per tenir estils de vida més sostenibles. Al novembre no totes les illes… són paradisíaques.
 • Fonts d’informació sobre aigua. Una guia coordinada des del CENEAM i realitzada per RECIDA. És un dipòsit fiable on consultar informació sobre l’aigua en tota la seva amplitud.
 • El meteorit som nosaltres. Un còmic escrit amb humor àcid i sarcàstic, amb conceptes fonamentals per comprendre la situació actual del planeta en relació amb el canvi climàtic.
 • High cost of water: Invertir a protegir i restaurar els ecosistemes aquàtics és fonamental i l’única manera de garantir un futur en què l’aigua flueixi amb un repartiment just i adequat per a tothom.
 • Observatori Salut i Medi Ambient: Soroll i salut. Analitza l’impacte del soroll sobre la salut de les persones, s’analitza com impacta al planeta i mostra quina és la realitat acústica de les principals ciutats del nostre país.
 • Novetats bibliogràfiques. Aquí podeu trobar les novetats bibliogràfiques que s’han incorporat, el mes de novembre, als fons del Centre de Documentació del CENEAM.

Els de sempre:

Recursos per a l’Educació Ambiental des del Servei Documental d’Educació Ambiental:
 • Llibres i revistes. Part del fons del servei de documentació està format per assajos, guies, llibres infantils i juvenils, materials didàctics i revistes centrades en temàtica ambiental (ex.: consum responsable, educació ambiental, ecologia, qualitat ambiental, biodiversitat, energia, aigua, residus, agricultura, horticultura, mobilitat, construcció, etc.).

 • Maletes pedagògiques. El servei disposa de diferents maletes per tractar temàtiques com ara el canvi climàtic, l’alimentació sostenible, la qualitat de l’aire i la mobilitat, diferents tipologies d’energia, i altres. Cada maleta conté materials i recursos que estan adaptats per poder treballar les activitats a diferents nivells educatius. El préstec de les maletes pedagògiques és gratuït i té una durada de 15 dies (prorrogables si no hi ha cap altra reserva), incloent-hi el dia de recollida i el de retorn. A continuació trobareu tota la informació necessària sobre les maletes pedagògiques i com fer la reserva.

 • Documentals. Selecció de documentals de temàtica ambiental formada per sèries de ficció dirigides a un públic infantil, vídeos i material pedagògic per a totes les etapes educatives, i documentals dirigits a joves i a adults.

 • Aparells de mesura. Per a dur a terme pràctiques d’aprenentatge al centre educatiu i a les organitzacions en el marc del desenvolupament d’eixos transversals com la contaminació acústica, la contaminació de l’aire i l’energia. A continuació trobareu tota la informació necessària sobre els aparells de mesura i com fer la reserva.

 • Jocs i titelles. L’SDEA disposa d’una col·lecció de jocs sobre temàtiques diverses i un conjunt de titelles de diferents aliments.

 

L’espai proporciona més de 200 recursos perquè docents i educadors/es ambientals disposin de material divers per poder treballar les temàtiques ambientals dins i fora de l’aula.

 

Eina de descobriment de la documentació analògica o digital gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona i on podeu trobar altres recursos per a la vostra activitat.

Comparteix la notícia