Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental a juny 2023
Categories: GeneralPublished On: 01/06/2023

Recursos per a l’educació ambiental a juny 2023

 

En el mes de juny compartim diferents recursos per a l’educació ambiental. Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

La nova maleta pedagògica de l’SDEA recull diversos recursos pedagògics per treballar l’educació menstrual a l’aula, ajudar l’alumnat a conèixer la regla i aprendre a viure-la de forma positiva i respectuosa amb el cos i el medi ambient.

  • Composició: 1 maletí amb nanses.
  • Mides de la maleta:
  • A qui va dirigida: cicle superior de primària, ESO i batxillerat.
  • Documents relacionats: manual amb proposta d’activitats disponible en paper dins la maleta i descarregable aquí.
No coneixies les maletes pedagògiques de la SDEA? El servei disposa de diferents maletes per tractar temàtiques com ara el canvi climàtic, l’alimentació sostenible, la qualitat de l’aire i la mobilitat, diferents tipologies d’energia, i altres. Cada maleta conté materials i recursos que estan adaptats per poder treballar les activitats a diferents nivells educatius. El préstec de les maletes pedagògiques és gratuït i té una durada de 15 dies (prorrogables si no hi ha cap altra reserva), incloent-hi el dia de recollida i el de retorn. A continuació trobareu tota la informació necessària sobre les maletes pedagògiques i com fer la reserva.

 

El TERMCAT, amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya i l’assessorament d’experts del sector, difon avui una nova infografia que il·lustra els tipus de llamps i les fases que es poden distingir durant un llamp, amb els termes catalans definits i amb accés a les fitxes completes de cada terme, amb els equivalents en altres llengües i altres informacions d’interès.

Aquesta infografia s’afegeix al conjunt de materials i recursos gràfics i interactius que ofereix el TERMCAT des de la seva pàgina web. Actualment s’hi recullen més d’un centenar de pòsters, infografies i altres recursos dels diversos àmbits d’especialitat. En l’àmbit de la física i la meteorologia, per exemple, s’hi poden trobar materials com ara Pedra o calamarsa: els noms del hidrometeors sòlids associats a precipitació convectivaTermes de l’emergència climàtica: de la crisi climàtica a la transició climàtica o Meteor, meteorit o meteoroide?

 

L’espai proporciona més de 200 recursos per a que docents i educadors/es ambientals disposin de material divers per poder treballar les temàtiques ambientals dins i fora de l’aula.

 

Eina de descobriment de la documentació analògica o digital gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona i on podeu trobar altres recursos per a la vostra activitat.

Comparteix la notícia