Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental a setembre 2023
Categories: GeneralPublished On: 04/09/2023

Recursos per a l’educació ambiental a setembre 2023

 

En el mes de setembre compartim diferents recursos per a l’educació ambiental. Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Nous recursos:

  • Projecte CED: Accedeix a les pràctiques de referència en educació per al desenvolupament
Troba continguts d’aprenentatge, estratègies i tècniques didàctiques, eines de planificació i actuació didàctica en l’àmbit de medi ambient, territori i naturalesa per a l’educació per al desenvolupament dintre del currículum de primària i secundària des de la perspectiva de les competències bàsiques. Accedeix-hi des d’aquí.

L’article planteja reptes per a l’educació ambiental i l’administració d’avui en dia. Molt recomanable!

 

  • Eines per fer esdeveniments més sostenibles a Catalunya

L’Agència Catalana de Turisme ofereix una guia per organitzar esdeveniments sostenibles, una llista de verificació de la sostenibilitat, una guia de compensació d’emissions i una calculadora per mesurar-ne l’impacte ambiental. Accedeix-hi des d’aquí.

 

Els de sempre:

  • Recursos del Servei Documental d’Educació Ambiental:
  • Llibres i revistes. Part del fons del servei de documentació està format per assajos, guies, llibres infantils i juvenils, materials didàctics i revistes centrades en temàtica ambiental (ex.: consum responsable, educació ambiental, ecologia, qualitat ambiental, biodiversitat, energia, aigua, residus, agricultura, horticultura, mobilitat, construcció, etc.).

  • Maletes pedagògiques. El servei disposa de diferents maletes per tractar temàtiques com ara el canvi climàtic, l’alimentació sostenible, la qualitat de l’aire i la mobilitat, diferents tipologies d’energia, i altres. Cada maleta conté materials i recursos que estan adaptats per poder treballar les activitats a diferents nivells educatius. El préstec de les maletes pedagògiques és gratuït i té una durada de 15 dies (prorrogables si no hi ha cap altra reserva), incloent-hi el dia de recollida i el de retorn. A continuació trobareu tota la informació necessària sobre les maletes pedagògiques i com fer la reserva.

  • Documentals. Selecció de documentals de temàtica ambiental formada per sèries de ficció dirigides a un públic infantil, vídeos i material pedagògic per a totes les etapes educatives, i documentals dirigits a joves i a adults.

  • Aparells de mesura. Per a dur a terme pràctiques d’aprenentatge al centre educatiu i a les organitzacions en el marc del desenvolupament d’eixos transversals com la contaminació acústica, la contaminació de l’aire i l’energia. A continuació trobareu tota la informació necessària sobre els aparells de mesura i com fer la reserva.

  • Jocs i titelles. L’SDEA disposa d’una col·lecció de jocs sobre temàtiques diverses i un conjunt de titelles de diferents aliments.

 

L’espai proporciona més de 200 recursos perquè docents i educadors/es ambientals disposin de material divers per poder treballar les temàtiques ambientals dins i fora de l’aula.

 

Eina de descobriment de la documentació analògica o digital gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona i on podeu trobar altres recursos per a la vostra activitat.

Comparteix la notícia