Categories: GeneralPublished On: 13/04/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes d’abril

En el mes d’abril compartim aquests recursos per a l’educació ambiental.

1. #RosesSenseEspines

Tenint en compte la data del 23 d’abril, Sant Jordi i Santa Jordina, oferim de nou l’enllaç al blog que va nèixer l’ any 2014, a través de l’impuls i la voluntat d’alguns socis i sòcies de la Societat Catalana d’Educació Ambiental i prenent com a font d’inspiració l’article de l’Esther Vivas “Sant Jordi, roses i espines”. Aleshores es va engegar la campanya #RosesSenseEspines, a la qual us convidem un any a més a sumar-vos

Llegir més

2. Píndoles mediterrànies.

Píndoles mediterrànies: 60 segons per mostrar el problema del canvi climàtic a les àrees marines protegides del Mediterrani. Sèrie de 10 vídeopíndoles breus per a les xarxes socials creada i presentada pels projectes MPA Engage i MPA Networks del programa Interreg Med, que abraça tretze àrees marines protegides (AMP) de diferents països mediterranis, a més d’altres socis institucionals de recerca i del sector privat.

Llegir més i jugar

I els recursos que ens comparteixen des de la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

1. Gogerly, L. (2020). Viu en verd! Mediterrània.

Conte que narra l’experiència i l’aprenentatge que viuen el Max, la Sara, la Clara i en David, una colla d’amics encuriosits per saber on va a parar tota la deixalla generada a la festa d’aniversari de la Sara. En adonar-se que poden actuar de manera més responsable, comencen a fer canvis a la seva vida.

Llegir més

2. Hunt, T. (2020). Alimentación sostenible: comprar, cocinar, y comer para preservar el planeta. Cincotintas.

Llibre de cuina vegetariana on l’autor vol transmetre que, si es fan canvis en els nostres menjars individuals, contribuirem a una millora ambiental. L’alimentació sostenible busca petites revolucions que comencen en la cuina de casa nostra.

Llegir més

3. Steinlein, C., i Scheier, M. (2020). ¡Sin agua nada es posible! Lóguez.

Temàtiques: Aigua – Utilització – Llibres per a infantsAigua – Contaminació -Llibres per a infantsAigua – Reutilització – Llibres per a infants.

Lectura infantil il·lustrada que explica per què l’aigua és el recurs més important per a la nostra vida. Trobem respostes sobre quins vincles tenim com a éssers humans amb l’aigua i la responsabilitat a l’hora de fer-ne un bon ús.

Llegir més

4. Vegas, J., i Macias, M. (2021). L’hort biològic: com construir i gaudir d’un ecosistema ple de vida. Brau.

Temàtiques: Agricultura biològica – Manuals, guies, etc.Horticultura – Manuals, guies, etc.

Guia molt completa per conrear hortalisses i fruites que convida a observar l’hort setmana a setmana i a percebre’l com un ecosistema d’organismes vius. S’explica amb detall i precisió l’activitat desenvolupada durant tot un any i en les tasques de manteniment i de percepció biològica que es poden dur a terme.

Llegir més

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia