Categories: GeneralPublished On: 27/12/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes de gener de 2023

En el mes de desembre compartim aquests recursos que ens arriben des de Barcelona Activa i la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

 

1. ¿De dónde vienen los alimentos?

¿De dónde vienen los alimentos? = Where does food dome from? = D’ où viennent les aliments? (2021). Akros.

Temàtiques: Aliments – ClassificacióAliments – Material didàcticJocs en l’educació ambiental.

Joc d’associació infantil (3-6 anys) per aprendre a classificar els aliments segons la seva procedència. Els infants podran identificar d’on venen i on creixen diferents aliments. Permet millorar les habilitats d’identificació, discriminació i classificació a més de desenvolupar l’observació i la descripció dels dibuixos i fotografies. També afavoreix una ampliació del vocabulari referent als aliments. Es pot descarregar la guia pedagògica que inclou activitats i instruccions del sistema de joc.

Llegir més

 

2. 125 animals i algues del litoral de Catalunya que cal conèixer

Llobet, T. (2018). 125 animals i algues del litoral de Catalunya que cal conèixer. Oryx,  Cossetània Edicions.

Temàtiques: Fauna litoral – CatalunyaAlgues – CatalunyaFauna marinaNatura, Estudi de la – Catalunya.

Guia bàsica i exhaustiva que recull una mostra de les espècies marines més comunes i representatives del litoral català. Es presenten agrupades en làmines a una mateixa escala per facilitar-ne la comprensió i la identificació. Textos en català, inclou el nom científic i el nom popular en castellà i anglès. Forma part de la col·lecció Miniguia de camp.

Llegir més

 

3. Papallones diürnes de Catalunya que cal conèixer

Llobet, T. (2017). Papallones diürnes de Catalunya que cal conèixer: més de 100 espècies, les més comunes, vistoses i representatives. Oryx, Cossetània Edicions.

Temàtiques: Papallones – Catalunya – GuiesFauna – ObservacióNatura, Estudi de la – Catalunya.

Guia il·lustrada que recull més de 100 espècies de papallones que per la seva abundància, bellesa o singularitat cal conèixer. A cada làmina es troben il·lustrades a la mateixa escala una desena de papallones, acompanyades d’un petit text i unes icones amb informació complementària per facilitar-ne la localització i identificació. Textos en català, inclou el nom científic i el nom popular en castellà i anglès. Forma part de la col·lecció Miniguia de camp.

Llegir més

 

4. Toquem fusta!

Toquem fusta!: disseny, fusta i sostenibilitat. (2022). Pilar Vélez, Leopoldo Blume (editors). Museu del Disseny de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Blume.

Temàtiques: Fusta – ExposicionsFusta – Treballs amb ExposicionsArquitectura sostenible – Exposicions.

Catàleg de l’exposició centrada en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana. Presenta una àmplia visió de les aplicacions actuals de la fusta en la construcció, els automòbils, l’aeronàutica, el tèxtil, l’acústica, la salut i l’energia, en benefici de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular. Conté un repertori il·lustrat de 30 espècies d’arbres i fustes de l’àrea mediterrània, amb dades sobre característiques, creixement, floració, fructificació i usos.

Llegir més

 

5. BCN Explora

Podeu consultar tots els materials i recursos a BCNexplor@, eina de descobriment de la documentació analògica o digital, gestionada pel SEDAC i les biblioteques departamentals de l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

 

6. Recursos des de la temàtica de la Innovació Socioeconòmica

Des de Barcelona Activa es fomenta i enforteixen les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica. Cooperen en l’impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. S’ofereixen recursos formatius, programes i d’altres, que podeu consultar i gaudir, encara que no estigueu ubicades a Barcelona.

Més informació

 

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia