Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental per al mes de juliol
Categories: GeneralPublished On: 18/07/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes de juliol

En el mes de juliol compartim aquests recursos que ens arriben des de la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

    1. Desde el origen del cambio climático hasta ahora

Temàtiques:  Canvis climàtics – Llibres per a infantsEcologia – Llibres per a infantsMedi ambient – Protecció – Llibres per a infants.

Llibre infantil que viatja en el temps i els més petits poden descobrir com ha anat canviant el clima des de fa 4500 milions d’anys fins a l’actualitat. Explica quins són els canvis més significatius i les principals causes que afecten l’actual escalfament global.

 

2. TurismESS: cap a una nova cultura de turisme a Barcelona

Temàtiques: Turisme sostenibleTurisme – GuiesTurisme – Catalunya – Barcelona.

Calidoscoop SCCL. (2021). TurismESS: cap a una nova cultura de turisme a Barcelona. http://www.calidoscoop.coop/wp-content/uploads/2021/12/GuiaTurismESS.pdf

Guia elaborada en el marc del projecte TurismEES per l’entitat Calidoscoop amb la idea d’acompanyar a qualsevol iniciativa en el camí de l’emprenedoria i l’enfortiment socioempresarial cap a un model de turisme que compleixi amb els principis de justícia econòmica i social, i de respecte al medi ambient, a les cultures i a la comunitat.

 

Temàtiques: Canvis climàtics – Aspectes socialsSalutAlimentació.

González Svatetz, C. A. (2020). Emergencia climática, alimentación y vida saludable. Icaria

Lectura que mostra l’evidència de com la nostra salut està lligada indissolublement a la salut de l’ecosistema. Per tal de garantir-la és imprescindible revertir el nostre model de consum, transport i alimentació. S’inclouen propostes i mesures que podem adoptar a escala social i individual.

 

4. Les solucions basades en la natura en l’àmbit municipal

Temàtiques: Medi ambient – BarcelonaEcologiaNatura – Protecció.

Sekulova, F., Baró, F., Campos, L., i Llabrés, A. (2020). Diputació de Barcelona.  https://barcelonacouncilsedac.on.worldcat.org/oclc/1327997271

Guia que té per objectiu introduir el concepte de solucions basades en la natura (SbN), definir les tipologies principals i els aspectes més rellevants que cal tenir en compte per a la seva implementació en l’àmbit municipal, incloent-hi la governança, el codisseny participatiu i el finançament. Inclou un catàleg de vint exemples d’SbN implementades a escala local en diferents ciutats i pobles del món.

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia