Recursos per a l’educació ambiental per al mes de juny
En el mes de juny compartim aquests recursos que ens arriben des de la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)
Temàtiques: Patis escolars; Coeducació; Arquitectura – Aspectes socials; Equipaments escolars – Planificació.
Pol·len, Arqbag Cooperativa d’Arquitectura
Collage d’experiències amb comunitats educatives que promouen processos per a la transformació social i ambiental dels centres amb l’objectiu d’integrar la participació, l’arquitectura i l’energia dins de l’activitat curricular.
2. La comunicación del cambio climático, una herramienta ante al gran desafío
Temàtiques: Canvis climàtics – Aspectes socials; Comunicació.
Rodrigo Cano, D., Mancinas-Chávez, R., i Fernández Reyes, R. (eds.). (2021). Dykinson. https://www.dykinson.com/cart/download/ebooks/13068
Obra col·lectiva on més de 34 investigadors i investigadores detallen i remarquen el paper fonamental de la comunicació com a eix per a donar a conèixer les solucions per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.
Temàtiques: Hàbits alimentaris; Dieta; Evolució (Biologia) – Aspectes socials.
Silvertown, J. (2020).
L’autor ens convida amb aquesta lectura a un sopar multicultural de gastronomia evolutiva, un recorregut pel gust humà que ens ajuda a comprendre els orígens de les nostres dietes i els aliments que han estat fonamentals durant mil·lennis, des de les espècies fins als licors.
Temàtiques: Fauna dels sòls – Llibres per a infants; Sòls – Microbiologia – Llibres per a infants
Stroud, J., i Redmile-Gordon, M. (2020). Dorling Kindersley Limited.
Llibre infantil per a descobrir aspectes sobre el sòl (usos, característiques, funcions, éssers vius que hi habiten, que hi creixen, etc.). Inclou activitats d’experimentació, un glossari i un índex alfabètic per a cercar els temes d’interès.
Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat