Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental per al mes de juny
Categories: GeneralPublished On: 17/06/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes de juny

En el mes de juny compartim aquests recursos que ens arriben des de la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

    1. L’escola expandida: repensem els espais d’aprenentatge.

Temàtiques: Patis escolarsCoeducacióArquitectura – Aspectes socialsEquipaments escolars – Planificació.

Pol·len, Arqbag Cooperativa d’Arquitectura

Collage d’experiències amb comunitats educatives que promouen processos per a la transformació social i ambiental dels centres amb l’objectiu d’integrar la participació, l’arquitectura i l’energia dins de l’activitat curricular.

 

2. La  comunicación del cambio climático, una herramienta ante al gran desafío

Temàtiques: Canvis climàtics – Aspectes socialsComunicació.

Rodrigo Cano, D., Mancinas-Chávez, R., i Fernández Reyes, R. (eds.). (2021). Dykinson. https://www.dykinson.com/cart/download/ebooks/13068

Obra col·lectiva on més de 34 investigadors i investigadores detallen i remarquen el paper fonamental de la comunicació com a eix per a donar a conèixer les solucions per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.

 

Temàtiques: Hàbits alimentarisDietaEvolució (Biologia) – Aspectes socials.

Silvertown, J. (2020).

L’autor ens convida amb aquesta lectura a un sopar multicultural de gastronomia evolutiva, un recorregut pel gust humà que ens ajuda a comprendre els orígens de les nostres dietes i els aliments que han estat fonamentals durant mil·lennis, des de les espècies fins als licors.

 

4. Bajo tus pies

Temàtiques: Fauna dels sòls – Llibres per a infants; Sòls – Microbiologia – Llibres per a infants

Stroud, J., i Redmile-Gordon, M. (2020).  Dorling Kindersley Limited.

Llibre infantil per a descobrir aspectes sobre el sòl (usos, característiques, funcions, éssers vius que hi habiten, que hi creixen, etc.). Inclou activitats d’experimentació, un glossari i un índex alfabètic per a cercar els temes d’interès.

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia