Inici > Actualitat > Recursos per a l’educació ambiental per al mes de maig
Categories: GeneralPublished On: 23/05/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes de maig

En el mes de maig compartim aquests recursos que ens arriben des de la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

    1. ¡Tu planeta te necesita!

Temàtiques:  Ecologia – Llibres per a infantsReciclatge – Llibres per a infantsMedi ambient – Protecció – Llibres per a infants.

Bunting, P. (2020), RBA.

Lectura adreçada a infants que tracta principalment la problemàtica dels residus que generem en la societat actual. Inclou informació i dades sobre com podem fer la recollida selectiva, quant triga a descompondre’s algunes restes… així com recomanacions per minimitzar la generació dels residus domèstics.

 

2.  Crea tu jardín de aromáticas: aprende a elegirlas, cultivarlas y utilizarlas.

Temàtiques: Plantes aromàtiquesBotànica mèdica.

David-Bernadat, N., Hampikian, S., Lapouge-Déjean Brigitte, i Ayet, P. (2021), La Fertilidad de la Tierra.

Guia per a conèixer, cultivar i recol·lectar plantes aromàtiques, des de les clàssiques lavandes, marialluïsa, coriandre, etc., a les més desconegudes com el  cost o la bergamota… entre d’altres. Com introduir-les en la nostra quotidianitat per a realçar plats i postres, aromatitzar vinagres, fer mascaretes de bellesa, etc.

 

Temàtiques: Plàstics – Llibres per a infantsResidus – Minimització – Llibres per a infants.

Kim, E. (2021). Jiwon Lee (il·lustador). Joventut.

Llibre juvenil amb informació precisa sobre el plàstic: com va sorgir, com es fabrica i utilitza, i com ha canviat el món, per bé i per mal. Es destaquen els avenços científics i els esforços sistemàtics de reducció de residus a tot el món (i afirmant que “el reciclatge per si sol no pot resoldre el nostre problema amb el plàstic”). Una història completa, plena d’informació per a capacitar als nens per a prendre millors decisions que beneficiïn el seu futur.

 

4. Refugiats climàtics: un gran repte del segle XXI 

Temàtiques: Canvis climàticsPolítica ambientalMigració de pobles.

Pajares, M. (2020). Raig Verd.

Assaig que mostra la dimensió dels impactes climàtics i analitza en profunditat els desplaçaments i les migracions climàtiques que ja s’estan produint i també les que poden produir-se en les pròximes dècades. S’exposa com el canvi climàtic ha de ser una prioritat transversal en la gestió i organització de les polítiques públiques. No només per les conseqüències devastadores per al planeta, sinó també per a l’ésser humà.

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia