Categories: GeneralPublished On: 02/11/2022

Recursos per a l’educació ambiental per al mes de novembre

En el mes de novembre compartim aquests recursos que ens arriben des de Barcelona Activa i la SDEA (Servei de documentació d’educació ambiental)

 

1.Recursos des de la temàtica de la Innovació Socioeconòmica

Des de Barcelona Activa es fomenta i enforteixen les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica. Cooperen en l’impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. S’ofereixen recursos formatius, programes i d’altres, que podeu consultar i gaudir, encara que no estigueu ubicades a Barcelona.

Més informació

 

2. Descobrim l’energia

Altarriba, E., Hirn, J., i Sanz, V. (2021). Descobrim l’energia. Joventut.

Temàtiques: Energia – Llibres per a infants.

Àlbum principalment il·lustrat a través del qual s’explica i s’observa d’on prové l’energia i com ha evolucionat el seu coneixement, des del descobriment del foc als avenços en energia nuclear i xarxes intel·ligents.

 

3. Huertos ecodidácticos

Espinet, M., Aragón, L., i Valdés, L. (2020). Huertos ecodidácticos: el papel de las universidades en la agroecología comunitaria. Pol·len.

Temàtiques: Ecologia agrícola – Ensenyament universitariAgricultura biològica – Ensenyament universitariEducació ambiental.

Recull d’aportacions realitzades per membres de la RUC (Red de Universidades Cultivadas) a la 2a Trobada d’horts ecodidàctics, celebrada a la UAB. Aporta elements per situar les universitats com agents clau per a l’agroecologia.

 

4. Pequeño diccionario de ecofeminismo

González, M., i Sacido, C. (2021). Pequeño diccionario de ecofeminismo. Milenio Publicaciones.

Temàtiques: Ecofeminisme – Diccionaris – Llibres per a infants.

Llibre elaborat amb la participació de nenes i nens que descriuen el significat d’algunes paraules, que parlen de cuidar la natura i de la cura a les persones. Ajuden a situar la vida al centre.

 

5. La escuela a cielo abierto

Wauquiez, S., Barras, N., i Henzi, M. (2021). La escuela a cielo abierto. La Traviesa Ediciones.

Temàtiques: Escoles a l’aire lliure.

Manual pedagògic que pretén dotar d’eines i donar suport al professorat en la seva vida escolar diària així com mobilitzar tot l’equip educatiu del centre per avançar en comú cap a l’objectiu de convertir l’educació a l’aire lliure en part de la cultura escolar.

 

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia