Categories: GeneralPublished On: 23/12/2021

Recursos per a l’educació ambiental per tancar l’any

Per acomiadar l’any en què Barcelona ha estat capital mundial de l’Alimentació Sostenible, i a les portes dels àpats de Nadal, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona ha fet un petit recopilatori de recursos per a combatre el malbaratament alimentari i fomentar el residu zero.

Publicacions disponibles al Servei de Documentació d’Educació Ambiental:

  • Cocina zero waste: comprar, conservar y cocinar sin residuos. Oberon. Simon, S. (2020). 
    Magnífica guia-receptari que endinsa al lector al moviment residu zero (zero waste) a la cuina. Presenta inicialment un seguit de consells per planificar i fer una compra responsable, pas previ imprescindible per a la cuina zero waste. Recull també un total de 80 receptes originals on l’autor fa recomanacions sobre els aliments necessaris per cadascuna de les receptes per a la seva conservació i aprofitament.

  • Familias sin plástico: pequeño manual de ecología cotidiana para cuidar el planeta. Grijalbo. La Porte, M. de. (2020).
    Guia il·lustrada amb pautes i consells per a posar en pràctica el zero waste i ofereix alternatives senzilles per una vida familiar saludable i respectuosa amb el medi ambient.

  • Perspectiva escolar, 415, setembre-desembre. Alimentació sostenible. (2021).
    Destaquem el monogràfic dedicat a l’alimentació sostenible de la revista de l’Associació de Mestres de Rosa Sensat. Recull diversos articles que tracten sobre el potencial pedagògic de la temàtica més enllà del foment d’hàbits saludables. També presenten recomanacions de com hauria de ser una bona alimentació i com aquesta és una font d’aprenentatge, així com mites alimentaris. Per acabar mostra un article que tracta com ha anat canviant el model de menjadors escolars en els últims vint anys.

Altres recomanacions:

  • Menjar bo i sa és un dret de tothom. Ajuntament de Barcelona, Goroka. (2021).
    Vídeo elaborat en el marc de Barcelona Capital mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 a través del qual l’Ajuntament promociona el consum de productes de temporada, de proximitat i ecològics per mantenir una alimentació bona i sana. Testimonis de professionals del món de l’agricultura, distribució i consum de productes de temporada compromesos a fomentar plats elaborats amb productes de temporada.

  • Del camp a la cuina: l’aventura de la producció ecològica
    Recurs interactiu sobre la producció ecològica i local a través del qual conviden a conèixer com és la vida de pagès i la producció agroalimentària ecològica, així com l’elaboració d’aliments ecològics i el seu camí fins a la taula.

  • Bye Bye CO2, de FoodWaste Madrid.
    Joc interactiu de simulació de la compra de productes alimentaris. Entreu al mercat i escolliu l’opció amb menys impacte ambiental de cada producte per tal de no superar el pressupost màxim de CO2 del qual disposeu.

 

Si ens voleu fer arribar informació sobre recursos educatius, envieu un correu a la secretaria tècnica de la SCEA: scea@scea.cat

Comparteix la notícia