Categories: GeneralPublished On: 30/07/2021

Recursos per a l’educació ambiental recomanats pel mes d’agost

En aquest mes de juliol hi ha hagut novetats bibliogràfiques incorporades al fons documental del Servei de Documentació d’Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona.  Aquest mes la SDEA ha destacat:

CUIDEMOS DE NUESTRO PLANETA , CONOCE POR DENTRO , LIBROS USBORNE

Daynes, K., Faccioli, I.

Cuidemos de nuestro planeta. Londres: Usborne, 2020.

Temàtiques: Contaminació – Llibres per a infants; Medi ambient – Protecció – Llibres per a infants; Aigua – Conservació – Llibres per a infants

Llibre il·lustrat de solapes que exposa els problemes del medi ambient de forma entenedora i explica com millorar aspectes com la contaminació, la protecció de la biodiversitat, el consum i altres temes.  Conté textos explicatius i entenedors, així com accions a portar a terme i una visió de futur positiva.

la greta i els gegants-zoe tucker-zoe persico-9788491379898

Tucker, Z., Persico, Z.

La Greta i els gegants: un conte inspirat en l’esforç de la Greta Thunberg per salvar el món. Barcelona: Estrella Polar, 2020.

Temàtiques: Thunberg, Greta, 2003- – Llibres per a infants; Canvis climàtics – Llibres per a infants; Natura – Protecció – Llibres per a infants.

Conte bellament il·lustrat inspirat en la Greta Thunberg, que viu en un bosc amenaçada pels gegants que tallen els arbres per construir cases, pobles, ciutats… La Greta actua, amb l’ajuda de molta més gent, contra l’acció dels gegants i aconsegueix que aquests es replantegin les seves accions.

Economía circular-espiral: transición hacia un metabolismo económico cerrado. Madrid: Ecobook-Editorial del economista, 2019.

Temàtiques: Economia ambiental; Economia circular.

Hem de fer una transició d’una economia lineal cap a una economia circular amb processos ecoeficients i sostenibles. En la primera part del llibre es planteja una economia espiral i n’explica el concepte. Posteriorment s’analitzen temàtiques relacionades amb la gestió de la transició sobre bases sostenibles, impacte de les polítiques, bones pràctiques en economia circular, etc.

Herrero, Y., González, M., Páramo, B.

Canvi climàtic. Albuixech: Litera libros, 2019.

Temàtiques: Canvis climàtics – Llibres per a infants.

Com ens afecta el canvi climàtic? Què és exactament? Com es va originar? I sobretot… com podem encarar el problema? Des de la revolució industrial s’ha produït un canvi a tots els nivells de les nostres vides i vam començar a fer servir carbó, petroli… i també la manera de consumir ha acabat afectant el planeta, desembocant tot en el canvi climàtic.

Comparteix la notícia